SCADE suprafaţa agricolă: cererile de subvenţii acoperă mai puţine terenuri

| 15 iun, 16:33

Cererile unice de plată au fost depuse până în prezent de 880.000 de beneficiari pentru o suprafaţă de circa 8,7 de milioane de hectare, comparativ cu 9,8 milioane hectare câte am avut anul trecut, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

"Astăzi este ultima zi de depunere a cererilor la APIA fără penalităţi, conform regulamentelor europene. Cererile se mai pot depune până pe 9 iulie, dar cu penalităţi de 1% pe zi. Până în prezent, comparativ cu anul trecut, avem 880.000 de beneficiari care fie au înregistrat şi închis cererile, fie cererile au fost digitizate, pe o suprafaţă de 8,6 - 8,7 milioane hectare, comparativ cu 9,8 milioane hectare câte am avut anul trecut. Suntem aproape, dar nu la nivelul la care mi-aş fi dorit. Să vedem ce se va întâmpla astăzi, pentru că sunt foarte multe solicitări, dar care vor veni, probabil, şi după 15 iunie", a subliniat şeful MADR.

Acesta le-a mulţumit colegilor din teritoriu care au lucrat în toate weekend-urile începând de la 1 mai pentru a prelua solicitările fermierilor, regretând incidentul de la Satu Mare, unde un angajat al APIA a decedat.

"Le mulţumesc colegilor din ţară care au făcut un efort şi au lucrat de la 1 mai, poate chiar dinainte, în fiecare weekend. Efortul de activitate al angajaţilor din APIA nu îl are nicio o altă categorie din administraţie, se munceşte foarte mult, în stres extraordinar şi iată că s-a ajuns şi la o astfel de situaţie pe care o regret", a menţionat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă Traian Băsescu a depus cererea de subvenţie pentru terenul de la Nana, şeful MADR a precizat că nu a monitorizat acest lucru, însă a confirmat că fostul preşedinte este un "fermier disciplinat pentru că a depus şi anul trecut".

"Nu i-am monitorizat domnului Băsescu cererea, dacă a depus sau nu anul acesta, dar eu am văzut că este un fermier disciplinat pentru că a depus şi anul trecut. Nu ştiu dacă domnia sa, ci mă refer la societatea care lucrează. Repet, nu domnul Băsescu este cel care lucrează direct terenul respectiv, ci o societate, iar potrivit regulilor europene cel care primeşte subvenţia este cel care exploatează terenul", a adăugat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a participat luni la Conferinţa Naţională 'Dezvoltarea Satului Românesc continuă', organizată de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conferinţa îşi propune abordarea unor subiecte actuale, de mare interes, atât pentru dezvoltarea rurală în general, cât şi pentru noua perioadă de programare, 2014 - 2020.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ