KLAUS IOHANNIS: ONU să fie mai puţin tolerantă cu conflictele din Transnistria, Georgia şi Nagorno-Karabah

| 29 sep, 20:09

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marți, la Adunarea ONU, că Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante cu conflictele din Transnistria, Georgia și Nagorno-Karabah.

"Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia şi Nagorno-Karabah. Orice status quo în situații contrare dreptului internațional sunt întotdeauna fragile şi pot conduce la izbucniri ocazionale ale violenței", a subliniat Iohannis, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

El a susținut că "lipsa de acțiune în astfel de situații dă naştere impresiei eronate că obținerile ilegale de teritoriu, în detrimentul statelor suverane şi independente, sunt posibile şi tolerate".

Citeste si: Klaus Iohannis și Barack Obama fac FURORI pe internet

"Este cazul situației din Ucraina, în privința căreia Națiunile Unite şi Consiliul de Securitate, în special, nu au luat măsurile de acțiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU. Îndemnăm toate statele membre ale Consiliului de Securitate să acționeze responsabil şi să decidă în interesul păcii şi al securității internaționale şi în conformitate cu dreptul internațional în soluționarea situației din Ucraina", a completat şeful statului român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ