Klaus Iohannis PREȘEDINTE. Ce scrie presa străină: înfrângerea lui Ponta în fața lui Iohannis este ȘOCANTĂ

| 17 noi, 2014

REZULTATE PARȚIALE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Marile agenţii de presă şi publicaţii de pe Glob au notat victor lui Klaus Iohannis în turul 2 al alegerilor prezidenţiale 2014 din România.

REZULTATE PARȚIALE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Le Figaro notează că, deşi Victor Ponta era văzut ca favorit, el a pierdut în faţa unui Klaus Iohannis puternic susţinut de tineri.

kLAUS IOHANNIS PRESEDINTE. AFP remarcă exact acelaşi lucru şi se întreabă cum a reuşit Klaus Iohannis să recupereze diferenţa de 10 procente de dupa primul tur. Francezii consideră că o cheie a votului a fost mobilizarea tinerilor.

"Klaus Iohannis, liberal provenit dintre-o minoritate germană a beneficiat de o participare «enormă», 61%, după cum arată datele preliminare, un record pentru această ţară", scriu cei de la AFP. De fapt, prezenţa la vot la alegeri a trecut de 62%, potrivit Biroului Electoral Centra.

REZULTATE PARȚIALE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. AFP spune că votul pro Klaus Iohannis este şi un vot determinat de teamă. O teamă pentru siguranţa justiţiei, mai exact. "Acest scrutin a fost considerat crucial, din moment ce democraţia a cunoscut un adevărat recul în alte ţări ale Europei Centrale aşa cum e Ungaria, acolo unde teama a fost exprimată de posibila preluare a justiţiei de majoritatea domnului Ponta, la 25 de ani de la căderea dictatorului Nicolae Ceauşescu, acum 25 de ani", relatează AFP.

KLAUS IOHANNIS PRESEDINTE. Şi publicaţiile germane marchează victoria lui Victor Ponta şi aminteşte de cozile la vot din diaspora.

KLAUS IOHANNIS PRESEDINTE. Agenţia Reuters consideră că înfrângerea lui Ponta în faţa lui Klaus Iohannis este una "şocantă". "Premierul Victor Ponta era favorit, dar era urmat îndeaproape de Klaus Iohannis, primarul Sibiului care promite combaterea corupţiei. Mii de oameni au ieşit în stradă, la Bucureşti, pentru a sărbători, după ce premierul Ponta şi-a recunoscut înfrângerea", scrie şi Associated Press.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ