Kovacs Peter: Nu s-a ajuns la nicio înţelegere la întâlnirea Ponta-Kelemen, discuţiile continuă

| 09 iul, 2014

Negocieri PSD-UDMR. Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat că nu s-a ajuns, deocamdată, la nicio înţelegere la întâlnirea dintre Victor Ponta şi Kelemen Hunor, dar discuţiile continuă în cursul acestei zile.

''Astăzi a avut loc o întâlnire, dar nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Discuţiile vor continua în cursul acestei zile'', a afirmat Kovacs Peter.

Acesta a declarat presei, la Tabăra de Vară a Uniunii de la Izvoru Mureşului, că o decizie finală privind ieşirea de la guvernare se va lua vineri, la Consiliul Permanent al Uniunii, care va avea loc la Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Ponta va discuta cu Kelemen Hunor şi Titus Corlăţean pentru continuarea colaborării în guvernare

''În momentul de faţă este foarte greu să continuăm în formula - într-un proces suntem, pe de o parte preşedintele UDMR, care a iniţiat această acţiune împotriva Comisiei Europene, iar pe de altă parte, ministrul Kelemen Hunor, care este de cealaltă parte în acest proces, împotriva acestei iniţiative. Trebuie să se ia o decizie, în formula care există astăzi pe masa tratativelor îmi este foarte greu să cred că vom putea continua. Să vedem ce se discută astăzi şi mâine, noi vineri avem o şedinţă a Consiliului Permanent şi vom lua atunci o decizie finală'', a spus Kovacs Peter.

Potrivit acestuia, UDMR nu caută o scuză să iasă de la guvernare.

''Deci, noi, în momentul de faţă, nu căutăm o scuză să ieşim de la guvernare, noi vrem să rămânem la guvernare, noi am intrat în martie la guvernare cu gândul că vom fi acolo până în 2016, până la sfârşitul mandatului. Dar, dacă nu se rezolvă această problemă, în formula actuală nu putem să mergem mai departe, va trebui să schimbăm'', a arătat secretarul general al UDMR.

Kovacs Peter a precizat că interesele statului român, despre care a vorbit ministrul de Externe, pot fi schimbate şi că problema cea mai mare a UDMR este că nu a fost invitată la tratative pe această temă.

''Ministerul de Externe a luat o decizie bazându-se pe interesele statului român, dar eu cred că aceste interese, în timp, pot fi schimbate. În '90, în '89 altele au fost interesele statului român, alta a fost Constituţia care, între timp, s-a schimbat de mai multe ori. Şi aceste interese pot fi discutate pentru că nu au fost date de către Dumnezeu. Au fost decise de către oameni politici şi trebuie discutate. Problema noastră cea mai gravă este că nu s-a discutat cu noi, nu s-a stat la masa tratativelor'', a adăugat Kovacs.

Mai mulţi lideri ai UDMR, printre care şi Kelemen Hunor, au contestat respingerea de către Comisia Europeană a iniţiativei cetăţeneşti privind protecţia minorităţilor naţionale.

România susţine poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti 'Minority SafePack', potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale, iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ