Kovesi: Nu mă intimidează declaraţiile niciunui politician

| 02 iun, 2014

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat duminică, la B1TV, că nu o intimidează declaraţiile niciunui politician şi că nu doreşte să fie 'nici iubită, nici lăudată' de oamenii politici, ci doar să îşi facă treaba.

'De foarte mult timp, nu mai urmăresc aceste reacţii şi nu mă surprind, nu mă intimidează declaraţiile niciunui politician. (...) Nu mă interesează ce zic politicienii. Chiar deloc nu mă interesează, şi nici aprecierile lor şi nici evaluările lor cu privire la activitatea Direcţiei. În schimb, mă interesează ce zic cetăţenii şi le mulţumesc celor care au încredere în noi. (...) Şi este, dacă vreţi, singurul instrument managerial la care noi trebuie să privim cu atenţie şi anume încrederea oamenilor în ceea ce facem. (...)Nu vreau să fiu nici iubită, nici lăudată de politicieni, vreau să îmi fac treaba, la fel ca şi până acum, împreună cu colegii mei, să avem instrumentele necesare să ne facem dosarele şi cred că acesta este cel mai important', a afirmat Kovesi.

Despre sesizarea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, depusă la Parchetul General, referitoare la faptul că DNA s-ar fi constituit într-un 'grup infracţional organizat' după ce judecătorul Stan Mustaţă a fost reţinut, ea a subliniat că Direcţia Naţională Anticorupţie este o structură constituită prin lege. 

'Deci, probabil, toţi cei care au făcut proiectul de lege, care l-au aprobat, probabil, cu toţii ar fi vinovaţi în aceeaşi măsură ca şi procurorii din DNA, nu? (...) O să vedem în urma plângerii cine a făcut lucruri ilegale. Eu vă asigur că procurorii din DNA au respectat legea, lucrează profesionist, respectăm întotdeauna Codul de procedură penală şi toate legile în vigoare', a afirmat ea. 

Şeful DNA a reiterat că nu există nicio legătură cu partidele politice şi că oamenii nu sunt anchetaţi după cum aparţin unui partid sau altuia.

'Am luat miniştri care au aparţinut în toate guvernele, în toate partidele parlamentare, din toate partidele au fost, nu numai dintr-un anumit partid. Deci îi tratăm în mod egal pe toţi cei care îi cercetăm' , a spus Kovesi. 

Ea a subliniat că preocuparea trebuie să fie cum poate fi prevenită comiterea unor astfel de fapte şi 'nu să existe supărarea că sunt prinşi oameni cu infracţiuni'. 

Întrebată dacă simte enervarea politicului la nivele importante în ceea ce priveşte DNA, Kovesi a răspuns: 'Cred că cu cât este supărarea mai mare, cu atât înseamnă că ne facem treaba mai bine, nu? Asta cred că este singura explicaţie. Sigur că, uneori, avem nevoie de sprijinul anumitor persoane care sunt în acelaşi timp şi politicieni, dar şi conducători de instituţii importante. Avem un proiect prin care am solicitat suplimentarea numărului de poliţişti în DNA şi care, de luni de zile, deşi are toate avizele, nu este pus pe ordinea de zi şi nu este aprobat. Sigur că de multe ori mă gândesc că este o coincidenţă faptul că acel proiect nu este aprobat. (...)Poate, în astfel de situaţii, simt că îmi lipseşte un sprijin în activitatea pe care o avem'. 

Kovesi a precizat că nu există suficient de multă preocupare în a preveni anumite fapte de corupţie deşi, an de an, trimiterile în judecată se fac pe baza aceloraşi tipologii. 

'Vă dau un exemplu simplu: an de an sunt fraude la bacalaureat. Nu a stat nimeni să analizeze hotărârile de condamnare, să vadă care sunt vulnerabilităţile, care sunt riscurile, de ce se întâmplă astfel de fapte, ce măsuri putem lua să prevenim, pentru că, până la urmă, nu trebuie ca toată lumea să ajungă în puşcărie datorită DNA-ului, nu? ', a subliniat şeful Anticorupţie. 

Referitor la supărarea unor politicienii dintr-o anumită zonă a eşichierului politic că a fost numită la conducerea DNA, Kovesi a spus că este ' problema lor' şi a menţionat că aşteptarea, de la întreaga clasa politică, este de sprijinire a luptei anti-corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ