DNA a dispus control judiciar pentru şeful Poliţiei Pantelimon - cercetat pentru luare şi dare de mită

| 02 iun, 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Alexandru-Adrian Şovar, şef al Poliţiei Oraşului Pantelimon, Jud. Ilfov, cercetat pentru luare şi dare de mită şi furt calificat.

În Ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se menţionează că există date, potrivit cărora, inculpatul Şovar a primit, în iulie 2013, suma de 600 de dolari de la o persoană care era cercetată penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al poliţiei, să ajute la obţinerea unei soluţii favorabilă în acel dosar penal.

"Ulterior, în aceeaşi lună, inculpatul Şovar, în sediul poliţiei, i-a dat 300 de dolari, unui subofiţer de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să o ajute pe persoana menţionată în dosarul penal. (...) În 14 mai 2014, Alexandru-Adrian Şovar, în timpul unui dialog înregistrat ambiental în cauză, a luat ceasul de mână deţinut de denunţător şi a refuzat să-l restituie", arată DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Şovar trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la DNA sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de organul de poliţie; să nu se apropie de denunţătorii, martorii şi ceilalţi suspecţi sau inculpaţi din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu depăşească graniţele României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent.

'Inculpatului Şovar Alexandru-Adrian i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive', adaugă sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ