Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, plângere la DNA

| 03 iun, 2014

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a depus plângere la DNA împotriva aparatului administrativ al primarului general, în cazul Cathedral Plaza, şi solicită primarului Sorin Oprescu să emită decizia de desfiinţare a edificiului şi să readucă terenul la destinaţia iniţială, cea de parc.

Anunţul a fost făcut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti Ioan Robu. El a adăugat că, potrivit unui studiu comandat de Arhiepiscopie, demolarea clădirii Cathedral Plaza nu pune în pericol imobilele învecinate, iar costurile acestei acţiuni se ridică la aproximativ 7,4 milioane de euro.

Ioan Robu a spus că Arhiepiscopia 'a formulat plângere la DNA împotriva aparatului administrativ al primarului, iar cercetarea penală împotriva SC Millenium Building Development SRL pentru lucrările executate fără autorizaţie valabilă a fost reluată'.

'Întrucât, din informaţiile pe care le avem, rezultă că apărarea Primarului General este una făcută cu rea credinţă, am înţeles să formulăm plângere la DNA împotriva semnatarilor acestor apărări, adică a directorului direcţiei juridice, domnul Iordache Adrian, a consilierului juridic Nicoleta Ion, a şefului de serviciu Viviana Falan şi a arhitectului şef Gheorghe Pătraşcu. Urmează să se verifice în cadrul cercetărilor dacă aceştia acţionează în mod independent, dacă au susţinerea primarului general sau dacă li s-a cerut prin ordin scris al superiorului ierarhic - primarul general - să mimeze apărarea în proces a acestuia', a declarat Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti.

Totodată, Ioan Robu, alături de avocaţii Arhiepiscopiei, Mugur Popescu şi Ofelia Bîrsan, a vorbit şi despre studiile comandate de Millenium, potrivit cărora costurile demolării ar fi fost unele 'exorbitante', de 73 de milioane de euro. În acest sens, Arhiepiscopia Romano-Catolică a comandat un studiu realizat de o firmă independentă - Luxemburger Team GmbH- din care rezultă că desfiinţarea suprastructurii costă aproximativ 7,4 milioane de euro. Acest studiu a fost finalizat la 13 martie anul acesta. Conform aceluiaşi studiu, durata executării lucrărilor de desfiinţare a suprastructurii ar fi de doi ani. Potrivit avocaţilor, studiul îi va fi prezentat şi primarului general în viitorul apropiat.

Mai mult, potrivit Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, Arhiepiscopia Romano Catolică 'a sesizat Comisia Europeană cu privire la opoziţia autorităţilor de executare a hotărârii de desfiinţare, aceasta confirmând că problema face parte din capitolul de monitorizare a justiţiei, respectiv mecanismul MCV'. De asemenea, Arhiepiscopia a realizat o completare a plângerii sale la CEDO, în care sesizează Curtea de 'ineficienţa sistemului juridic naţional'.

Potrivit sentinţei civile, devenită irevocabilă nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmboviţa, cu executarea silită 1090/2013, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti ar trebui să emită decizia de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza şi să readucă terenul la destinaţia iniţială, de parc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ