Legea VOTULUI prin corespondenţă, contestată la Curtea Constituţională de UDMR

| 03 noi, 17:39

Legea votului prin corespondenţă a fost contestată, marţi, la Curtea Constituţională de grupul UDMR din Senat şi de mai mulţi senatori, care au semnat sesizarea Uniunii, a declarat vice-liderul UDMR din Senat, Tanczos Barna, transmite Agerpres.

"De ieri, grupul UDMR din Senat a început strângerea semnăturilor necesare pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aspectele de neconstituţionalitate ale legii votului prin corespondenţă. Astăzi am depus la Secretariatul General al Senatului şi s-a şi transmis Curţii Constituţionale sesizarea semnată de 31 de senatori, numărul necesar de semnături stabilit de lege fiind de 25. Astfel, condiţiile legale sunt îndeplinite şi aşteptăm decizia judecătorilor de la Curtea Constituţională cu privire la aspectele semnalate de grupul UDMR şi senatorii care au mai susţinut această sesizare', a declarat senatorul Tanczos Barna. 

Potrivit acestuia, "sesizarea a fost susţinută de senatori din aproape tot spectrul politic, cu excepţia PNL'. 

Tanczos Barna a mai adăugat că elementele şi detaliile acestei contestaţii vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi "de către domnul preşedinte Kelemen Hunor şi de către preşedinţii celorlalte partide care au mai susţinut această iniţiativă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ