Liderii PSD sunt solidari cu Gabi Firea

| 13 ian, 2014

În septembrie 2012 Gabriela Firea a intrat în PSD şi a reprezentat un câştig cert pentru social democraţi, fiind aleasă de cetăţeni pentru un post de senator în Parlamentul României. Şi la nivelul PSD s-a impus destul de repede, câştigând un loc de vicepreşedinte în partid, dar şi conducerea PSD Ilfov.  Astfel, demisia senatorului PSD a venit ca un şoc pentru social democraţi şi a provocat numai reacţii de susţinere şi solidaritate în rândul PSD.

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Rovana Plumb a declarat că senatoarea are toată susținerea partidului și speră ca aceasta să rămână alături de ei. „Gabi Firea are toată susținerea noastră și sperăm că va rămâne alături de noi. PSD este un partid solidar, care este mereu alături de membrii săi. Credem în USL și în proiectul pe care l-am început împreună, iar obiectivele pe care ni le-am asumat țin, în primul rând, de relația noastră cu votanții și susținătorii noștri. Prin urmare, contează mai mult modul în care ne susținem aceste proiecte în fața oamenilor, decât modul în care colegii de alianță aleg să continue alături de noi sau nu. De aceea, mai avem multe de făcut împreună și cred că doamna Firea ne poate ajuta și în continuare”.

Purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan a declarat că înțelege supărarea senatoarei Gabriela Firea şi speră să-şi schimbe decizia. „Este regretabilă decizia Gabrielei Firea, un coleg de partid pe care eu îl apreciez şi pe care mă bazam şi ne bazăm cu toţii în lupta, în principal cu regimul lui Traian Băsescu. Este adevărat că e o luptă pe care liberalii în ultimul timp nu au prea mai dus-o la fel de convingător şi îi înţeleg supărarea domnei Firea care nu este, cum am mai spus, singulară în PSD. Eu sunt convins că va reveni doamna Firea asupra deciziei. Are toate susţinerea PSD şi noi cu toţii i-am apreciat şi îi apreciem activitatea. Îi înţelegem supărarea, dar suntem surprinşi de radicalitatea deciziei. Tot timpul ne-a avut alături şi ne are alături. Nu trebuia să se supere aşa tare pe PSD. Pe PNL înţelegem de ce e supărată”.

O altă voce puternică  din PSD, vicepremierul Liviu Dragnea a subliniat că o înţelege pe Gabriela Firea şi că „este profund incorect" modul în care s-au comprtat „colegii de la PNL". „Sunt foarte supărat din cauza acestei demisii, Gabriela Firea este un om politic pe care-l apreciez foarte mult. Ceea ce s-a întâmplat la Ilfov este profund incorect din partea colegilor de la PNL. O înțeleg, îmi pare rău, cred că picătură care a umplut paharul amărăciunii pentru Gabi Firea a fost ce s-a întâmplat ieri, adică știți cum e, dacă cineva de la PNL face alianță cu PDL-ul și exclude PSD din alianța și pentru lucrul ăsta e avansat în PNL, sigur că ești foarte supărat și amărăciunea asta se duce și în partid”.

O abordare similară a afişat-o şi primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu care a precizat că o înţelege perfect pe colega de partid şi speră să revină asupra deciziei. „Gabi Firea a avut dreptate să se enerveze. La Ilfov, alianţa s-a constituit între PNL şi PDL. Şi, în ciuda protestelor ei, a rămas aşa. Ce ar fi dacă, mâine, aş scoate şi eu PNL de la guvernarea locală, în Dolj, mai ales că nici măcar nu avem nevoie de PDL pentru majoritate? I s-ar părea corectă decizia mea conducerii PNL? O aşteptăm pe Gabi înapoi în PSD. Nu mor caii când vor câinii! O să se vadă asta cât de curând”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ