Liviu Dragnea a primit cea mai înaltă distincție a Congresului Evreiesc European

| 27 ian, 17:35

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a primit ''Compasul Ierusalimului'', cea mai înaltă distincție a Congresului Evreiesc European, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit comunicatului PSD, ceremonia a avut loc marți seară la Bruxelles, în cadrul unui dineu prilejuit de aniversarea a 30 de ani de existență a Congresului Evreiesc European, președintele acestei organizații, Moshe Kantor, fiind cel care i-a acordat înalta distincție liderului social-democrat român.

"Congresul Evreiesc European este o organizație care a lucrat neobosit pentru revitalizarea vieții evreiești în Europa, o Europă puternică și unită, una care protejează cetățenii împotriva tuturor formelor de discriminare, ură și intoleranță, care nu ar trebui să se regăsească în niciun discurs public sau privat", a spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

El a reamintit de legea privind promovarea demnității umane și toleranță față de diferențele de grup, pe care a inițiat-o, precizând că, deși nu a fost un proces ușor, a fost unul cât se poate de necesar.

"Consider că această lege este un adevărat pas înainte, care va aduce beneficii tuturor cetățenilor noștri și ajută să se dezvolte un mediu de întelegere și respect reciproc prin educație. Aceasta este o chestiune esențială nu doar acum, ci și pentru  generațiile viitoare. Trebuie să fim toți în stare să creăm lumea noastră în siguranță, prietenie și securitate", a mai spus liderul social-democrat, declarându-se onorat de premiul primit.

"Compasul Ierusalimului" a fost acordat și premierului Belgiei, Yves Leterm, premierului ceh, Petr Necas, prim-ministrului Republicii Elene, Antonio Samaras, și președintelui PE, Martin Schulz.

În cadrul evenimentului, liderul social-democraților s-a întâlnit cu fostul premier britanic Tony Blair, ocazie cu care cei doi au discutat, printre altele, despre posibilitățile de stimulare a relațiilor României cu Marea Britanie și criza refugiaților.

Un alt subiect abordat a fost și cel al investițiilor, în condițiile în care în 2014 volumul schimburilor comerciale bilaterale a înregistrat un record (350 milioane de euro), situație care ar fi de dorit să se repete, se mai arată în comunicatul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ