Liviu Dragnea: Dacă prin mijloace abuzive se schimbă legea alegerilor locale, PSD nu participă la alegeri

| 29 ian, 09:52

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Sinaia, că dacă prin mijloace "abuzive" se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri.

"Am discutat și despre acțiunea profund nedemocratică inițiată de PNL și de presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive și nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale", a declarat Dragnea, într-o conferință de presă.

Întrebat în ce va consta "boicotul", liderul social-democrat a spus: "nu participăm, pur și simplu".

Totodată, el a arătat că Guvernul nu are motive să devină "instrumentul PNL-ului". "Considerăm că actualul Guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL-ului și să încerce să modifice o lege electorală în condițiile în care deja la această dată au adoptat prin hotărâre de Guvern calendarul alegerilor. (...) Mai mult decât atât, premierul Cioloș, și întreg guvernul său, și-a luat angajamentul că va organiza alegerile locale și parlamentare în condiții corecte și nepărtinitoare și cred că trebuie să își mențină acest angajament", a mai spus Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Președintele PSD a afirmat că România este o "insulă de stabilitate", iar această stare trebuie menținută.


"Dacă numai pentru ca cineva să câștige primăria Capitalei prin acest sistem, cei de la PNL și Guvern își asumă riscul ca în România să apară instabilitate, este problema lor. De asemenea, dacă își permit ca într-o țară europeană cel mai mare partid să nu participe la alegeri în semn de protest față de această intenție abuzivă, de asemenea le dorim succes", a mai spus Dragnea.

Totodată, el a arătat că PSD va participa la discuțiile cu premierul Dacian Cioloș pe această temă. "Am înțeles că domnul premier Cioloș vrea să aibă o discuție cu partidele, o să răspundem la această invitație. Eu sper să fie o discuție cu toate partidele la un loc, nu cu fiecare", a mai declarat liderul PSD în conferința de presă.

Dragnea afirmase și anterior joi, la Sinaia, referindu-se la propunerea liberalilor privind organizarea alegerilor locale în două tururi, pe care a catalogat-o drept o "năstrușnicie", că există riscul ca stabilitatea României să fie tulburată.

"De asemenea, să discutăm despre poziția noastră față de această năstrușnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (...) Noi riscăm foarte mult să aruncăm țara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă și pentru Primăria Capitalei, oamenii ăștia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică", a spus Dragnea la ședința grupului PSD din Camera Deputaților, desfășurată joi la Sinaia.

Liderul social-democraților s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, context în care a afirmat că adversarii politici ai PSD fac presiuni asupra Guvernului pentru ca legislația electorală să fie modificată, arătând că partidul pe care îl conduce ia în calcul inclusiv boicotarea alegerilor locale, potrivit unui comunicat al PSD transmis miercuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ