Lovitură DURĂ pentru familia Voiculescu: Fiscul îi scoate la vânzare acţiuni de aproape 700.000 de euro

| 14 oct, 22:27

Agenţia Naţională de Administare Fiscală (ANAF) organizează, la 26 octombrie, o licitaţie publică pentru vânzarea unui număr de acţiuni pe care fiicele omului de afaceri Dan Voiculescu, Camelia Rodica şi Corina Mirela Voiculescu, le deţin la compania SC Sanagra SA din judeţul Mureş, potrivit unui anunţ postat pe portalul ANAF. Aceasta este cea de-a doua licitaţie pe care Fiscul o organizează pentru vânzarea bunurilor familiei Voiculescu.

O licitaţie vizează vânzarea unui număr de 306 de acţiuni pe care fiica cea mică a mogului media, Camelia, le deţine la compania Sanagra din localitatea Sântana de Mureş, judeţul Mureş, preţul de pornire, fără TVA, fiind de 1,463 milioane de lei (aproximativ 330.000 de euro), arată un anunţ postat pe portalul ANAF.

Citeşte şi:  DAN VOICULESCU, reacţie după ce ANAF a anunţat că vinde sediile Antena 3

O altă licitaţie are ca scop vânzarea unui număr de 351 de acţiuni pe care fiica cea mare a lui Dan Voiculescu, Corina, le deţine la aceeaşi companie. În acest caz, preţul de pornire în licitaţie, fără TVA, este de 1,678 milioane de lei (aproximativ 380.000 de euro), potrivit unui anunţ postat marţi pe portalul ANAF, scrie Adevarul.

Societatea Sanagra, înfiinţată în anul 1999, are ca obiect de activitate „creşterea bovinelor de lapte“, potrivit datelor de pe portalul Ministerului Finanţelor. Compania Sanagra a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,14 milioane de lei şi o pierdere de 4,85 milioane de lei.

La sfârşitul lunii septembrie, Profit.ro scria că ANAF va scoate la vânzare sediile Grivco, Intact, şi cele ale televiziunilor Antena 1 şi Antena 3, imobile care i-au aparţinut lui Dan Voiculescu, dar au fost confiscate de către stat în urma sentinţei din Dosarul ICA, iar preţul de pornire este de 15 milioane de euro.

Fiscul a finalizat evaluarea celor trei imobile şi le va scoate la mezat, potrivit Profit.ro. Cel mai scump este evaluat turnul Grivco din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, la care licitaţia va porni de la 8,3 milioane de euro. Pentru imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1, valoarea de piaţă este calculată la 3,5 milioane de euro, în vreme sediul Antenei 1 şi Antenei 3 din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro.

În luna iunie a acestui an, Fiscul a vândut prin licitaţie apartamentul de pe Şoseaua Kiseleff al omului de afaceri Dan Voiculescu. Adjudecatara apartamenului de pe Kiseleff a fost o femeie (persoană fizică), care a oferit 1,9 milioane de lei (427.000 de euro), deşi preţul de pornire era de 1,41 milioane de lei. Numele persoanei care a câştigat licitaţia nu a fost făcut public.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ