Dan Voiculescu a scris 8 cărţi în 16 luni de închisoare

| 14 dec, 13:48

Dan Voiculescu a fost foarte productiv în închisoare, proprietarul trustului Intact scriind nu mai puţin de opt cărţi în cele 16 luni în care a stat după gratii. Astfel, Dan Voiculescu a câştigat opt luni executate din pedeapsă.

Voiculescu a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), însă vârsta îi permite să execute efectiv doar o treime din pedeapsă.

Din această treime se scad zilele câștigate prin muncă sau activități intelectuale precum scrierea de cărți, ”lucrări științifice” așa cum sunt ele denumite în legea executării pedepselor. Aceste prevederi se găsesc la articolul 100 în Codul Penal.

Citeşte şi: Dan Voiculescu, la un 1 de condamnare: Sper ca cei care mă duşmănesc să...

În 23 noiembrie, Centrul de Investigații Media a solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să comunice câte cărți a scris Voiculescu de când este în închisoare.

Reprezentanții ANP au răspuns solicitării, informând că, din august 2014, când a fost condamnat, și până acum, omul de afaceri Dan Voiculescu a scris opt cărți.

Citeşte mai mult pe euractiv.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 dec, 14:15
Palada Pufosul
varanul este un veritabil talent...
ii dorim sa mai aiba puterea sa mai scrie inca 8 bucati
timp are berechet
am frunzarit vreo cateva din cele 8 deja scrise:vreo 3 erau carti de vizita,una era de trefla si una de ghinda...pe celelalte 3 nu le-am apucat,le luasera la Biblioteca Academiei Romane
14 dec, 17:23
Posesor de CI
de ce esti subiectiv ? eu stiu ca mai are pana la 52 (doar 8 abia...?), si mai sunt si 2 jokeri....spor la tataia....spor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ