Lucia Varga: PSD vrea să menţină pădurea ca sursă de bani ilegali

| 22 mar, 2014

Deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că PSD vrea să menţină pădurea ca sursă de bani ilegali şi că în Romsilva lucrează şi "corupţi".

"Cetăţenii au dreptul să aleagă între PSD, care vrea în continuare să menţină pădurea ca sursă de bani ilegali, şi liberali, care vor să protejeze pădurea şi să o menţină ca sursă de sănătate. Eu mi-am asumat ca pădurea să fie protejată, pasul următor trebuie să fie restructurarea instituţiilor de administrare şi control. Doamna Pană, la audieri, a declarat că apreciază viteza cu care am promovat aceste acte normative, că vor trebui să continue şi mi-am permis atunci să-i dau un sfat: să nu plece urechea la Romsilva, să nu se lase influenţată de Romsilva, responsabilitatea dumneaei e în faţa cetăţenilor. Se pare că de atunci până acum a intervenit ceva, nu ştiu ce. E foarte bine ce se întâmplă, cetăţenii să aleagă: măsuri radicale pentru salvarea pădurii sau mai lasă aşa cum e legislaţia încă 6-7 ani ca să se poată în continuare fura, să avem sursă de bani pentru campaniile electorale", a spus Lucia Varga, care a participat la o gală a femeilor liberale, conform Mediafax.

Fostul ministru a declarat că dezbaterile pe proiecte de legi se fac înainte ca acestea să ajungă în Parlament, dar şi că e mulţumită de faptul că se continuă dezbaterile pe Codul silvic, ceea ce înseamnă că "pădurile mai au o şansă".

"Faci dezbateri pe cod înainte de a-l trimite în Parlament. Am făcut un an de zile dezbateri, am luat punctele de vedere ale celor implicaţi, Guvernul a agreat forma finală şi am trimis-o în Parlament. Dezbaterea Codului silvic este acum în Parlament, la comisii. Propunerea de modificare a Codului silvic e a liberalilor, care şi-au asumat principiile, n-am văzut o astfel de asumare din partea PSD. Dacă acest cod este atât de interesant pentru PSD încât mai necesită o dezbatere, înseamnă că, în sfârşit, PSD se va pronunţa ce Cod silvic va susţine: pe cel pe care l-a semnat domnul Ponta şi încă 13 miniştri când eu eram în Cabinet sau va face un nou Cod Silvic", a afirmat Varga.

Fostul ministru a completat că Romsilva nu vrea să facă efort, îi place Codul silvic "aşa cum e".

"Doreşte să se schimbe ca în Caragiale, pe ici pe colo, dar nu prin părţile esenţiale. Politica asumată de noi a fost radicală şi a avut opoziţie din partea celor care au beneficiat de furtul de lemn. Romsilva a fost prima care se opune, văd, la această reformă. Chiar şi Romsilva va trebui restructurată până la urmă, e o instituţie veche, supercentralizată, tot ce e în teritoriu se gestionează la centru. Politica mea a fost să descentralizăm resursa către ocoalele silvice, ca taxele să rămână la nivelul autorităţii locale. Politica va fi implementată, problema e de timp: cât îi mai pune frână PSD?", a mai spus Lucia Varga.

Deputatul PNL crede că actualul ministru, Doina Pană, "are maturitatea politică" necesară să continue ceea ce ea a început.

"Se lucrează ca doamna Pană să aibă acum controlul şi la Romsilva şi la Apele Române. Problema e cât de puternică va fi doamna Pană, cele două instituţii au resurse importante, care sunt surse ale corupţiei. Dacă ai tăria să te lupţi cu sistemul, să faci ordine, atunci mergi mai departe. Sunt curioasă dacă doamna Pană va fi mulţumită în continuare de Romsilva. Mesajele ei sunt constructive pentru personalul din Romsilva, 17.000 de angajaţi. Făcând un calcul electoral, au zis să dea un mesaj frumos, cum Romsilva e grozavă, oamenii sunt buni. Nu poţi îndrepta dacă nu iei măsuri. Am spus că Romsilva are şi oameni buni, care se luptă să apere pădurea, dar din păcate are şi corupţi care sunt părtaşi cu hoţii şi trebuie să fie eliminaţi din sistem", a adăugat Varga.

Tag-uri: Lucia Varga, psd, Romsilva
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ