Blaga: o alianță cu Antonescu „îngerul neprihănit” e mai benefică decât cu „traseista politică” Elena Udrea

| 21 mar, 2014

Alianța PDL cu partidul „îngerului neprihănit” Crin Antonescu are pentru Vasile Blaga potențialul de a fi „marea unificare”, în condițiile în care PDL și PNL ar trebui să se alieze pe scena politică pentru a putea face opoziție PSD-lui întărit de susținerea UDMR la Guvernare.

În contextul luptei pentru prezidențiale, liderul PDL Vasile Blaga pare decis să pună bazele unei alianțe cu PNL, partidul care a sancționat dur deciziile din trecutul de la Guvernare ale susținătorilor inițiali ai lui Traian Băsescu. Alegerea este una oarecum forțată de faptul că o alianță cu fosta colegă Elena Udrea pare din ce în ce mai puțin probabilă, fiind catalogat de Blaga drept „un partid al traseiștilor politici”.

Alianța PDL cu partidul „îngerului neprihănit” Crin Antonescu are pentru Vasile Blaga potențialul de a fi „marea unificare”, în condițiile în care PDL și PNL ar trebui să se alieze pe scena politică pentru a putea face opoziție PSD-lui întărit de susținerea UDMR la Guvernare.

Totuși, chiar și pentru un Vasile Blaga disperat să refacă „dreapta” există un obstacol important - Crin Antonescu și trecutul său alături de PSD, recenta apropiere dintre liderul PNL și Traian Băsescu și faptul că, odată intrat în cursă nemiloasă pentru Președinția României, Antonescu a intrat în mod inevitabil în conflict cu un PDL care dorește să-l promoveze pe Cătălin Predoiu.

Președintele PDL afirmă că partidul său se bate cu PNL pentru locul doi pe scena politică, însă subliniează că există o probabilitate foarte mare în cearea unei noi Alianțe D.A., bineînțeles dacă Crin Antonescu va renunța la statutul „ca o floare” și va începe să regrete acțiunile sale din 2012.

Drept urmare, tandemul Băsescu-Udrea pierde teren în competiția pentru alegerile din toamnă, fiind încet-încet izolați. PDL nu o va susține pe Udrea la prezidențiale mai ales pentru că aceasta a încercat ruperea partidului, doar pentru a primi „binecuvântare” de la Băsescu. Pentru Blaga, candidatura fostului ministru al Turismului este „o glumă”, pentru că „toate au o limită”, iar acest lucru trebuie înțeles și de către Elena Udrea.

În plus, liderul PDL a acuzat PMP că este format numai din „traseiști și nemulțumiți plecați de la PDL” și că tonul a fost dat de către Elena Udrea care încă din 2011, când „s-a chinuit să îl dea jos pe Emil Boc”, militând zi de zi pentru acest lucru. Dacă Udrea acționează într-adevăr împotriva lui Boc, motivul este probabil teama că Băsescu se va răzgândi și îl va susține pe acesta la Președinție.

Așadar, Președintele PDL Vasile Blaga acționează pe mai multe fronturi – atât pentru a construi o alianță cu PNL, lovind în poziția lui Crin Antonescu în partid, dar și pentru a distruge șansele PMP-Băsescu-Udrea la viitoarele alegeri. Dar cel mai probabil toate aceste calcule se vor dovedi greșite, în condițiile în care fragmentarea dreptei este cauzată de orgolii prea mari, iar PSD are parte de o guvernare pozitivă și de stabilitate politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 2014
cantautor
Visezi, nene
Cu cine sa faca ce si la ce alegeri? Antonescu va fi zburat pana la prezidentiale din PNL.
21 mar, 2014
clujean
presa...
"PSD are parte de o guvernare pozitivă "
Articolul e nesemnat. Cine l-a scris ? Al. Dodan (Al. Bogdan-Pitesti) ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ