Antonescu l-a zburat pe Diaconu de pe liste, iar acum îl acuză de minciună

| 21 mar, 2014

Crin Antonescu nu doar că a împrumutat mesajele și discursul lui Traian Băsescu, dar acum se folosește de mașinăria pe care acesta a creat-o în cei 10 ani de mandat.

Într-un interviu dat Andreei Pora și publicat în broșura cotrocenistă Revista 22, Crin Antonescu și-a justificat decizia de a-l sări pe Mircea Diaconu de pe lista cu candidații pentru europarlamentare prin faptul că la momentul propunerii inițiale actorul ar fi mințit în legătură cu situația lui, iar apoi, când a aflat „adevărul” din comunicatul ANI, a luat respectiva decizie. Practic Antonescu a dat cărțile pe față și ne-a spus că între o victimă clară a regimului Băsescu și o unealtă a acestuia, respectiv ANI și Horia Georgescu, are mai mare încredere în ultimii.

Iată ce i-a spus președintele PNL Andreei Pora, pe care de altfel a catalogat-o ca fiind o propagandistă băsistă, dar cu principii și pe care o prețuiește pentru iubirea sa sinceră pentru Băsescu, neîntinată de foloase materiale: „La momentul respectiv, ca să fiu sincer, în discuția care s-a făcut în partid, Mircea Diaconu a prezentat o anumită situație, o viziune a situației sale, nu a fost foarte exact cu documentele, adică memoria mea nu e calculator, nu pot să rețin în ce date și ce prevedea exact sentința dată în cazul Mircea Diaconu acum doi ani şi jumătate. Dar în momentul în care ANI a făcut acest comunicat și a precizat despre ce e vorba, am luat act de acest lucru”.

Cum ar veni, Diaconu și-a păcălit colegii cu privire la situația sa juridică, pentru a ajunge în Parlamentul European, dar apoi, odată ce ANI a făcut lumină în acest caz, a decis să îndrepte lucrurile. Doar că în acest timp PNL s-a folosit de imaginea lui Mircea Diaconu pentru a strânge semnăturile necesare depunerii listei de candidați, iar odată îndeplinit acest criteriu cerut de lege, a decis să se debaraseze de ceea ce a considerat a fi un balast.

Motivul pentru care a luat Antonescu această decizie ne spune foarte multe. Nu, nu l-a eliminat pe Diaconu de pe lista cu candidați pentru că juriștii partidului ar fi văzut documentele care atestă că actorul are interdicție de a candida, ci pentru că asta a spus ANI. Adică Antonescu a decis să meargă pe mâna lui Horia Georgescu în această chestiune și pe ceea ce a transmis public instituția pe care acesta o conduce, instituție pe care nu de puține ori președintele PNL a hulit-o. Pe de altă parte, trebuie menționat faptul că treaba cu hulitul ANI se întâmpla atunci când dușmanul lui Antonescu era regimul Băsescu, nu foștii aliați din PSD, când Antonescu încă dădea impresia că poate reprezenta schimbarea de care această țară are nevoie, nu continuarea unui regim extrem de nociv.

Așadar, Crin nu doar că a împrumutat mesajele și discursul lui Băsescu, dar acum se folosește de mașinăria pe care acesta a creat-o în cei 10 ani de mandat. Dacă va continua pe acest drum, nu este exclus ca partidul să se uite spre un alt prezidențiabil, iar din câștigător sigur, așa cum era văzut în vremea USL, singura șansă a lui Antonescu de a candida să fie ca independent. La fel ca Mircea Diaconu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ