Dacă Mircea Diaconu strânge 100.000 de semnături, Crin Antonescu ar trebui să demisioneze

| 21 mar, 2014

Mircea Diaconu va fi perceput ca victima malversațiunilor politicianiste ale lui Crin Antonescu, cel care a ajuns la cele mai coborâte cote de popularitate publică.

Eliminarea senatorului Mircea Diaconu de pe listele PNL pentru europarlamentare a determinat nu numai demisia acestuia din partid, dar și un val impresionant de simpatie publică la adresa cunoscutului actor. Imediat ce și-a făcut cunoscută intenția de a candida ca independent pentru Parlamentul European, colegii și admiratorii s-au mobilizat pe rețelele de socializare cu un scop precis: să-i asigure actorului cele 100.000 de semnături necesare oricărui candidat independent la Parlamentul European.

Miza este mare și, fără nicio exagerare, a mobilizat puternic opinia publică, din perspectiva comparației cu alte două personaje publice din România. Românii au luat în brațe cauza actorului și senatorului Mircea Diaconu cu același entuziasm cu care l-au apărat cândva pe doctorul Raed Arafat. Pe de altă parte, personajul aflat în extrema opusă a simpatiei populare este Elena Băsescu. Suporterii cunoscutului actor insistă că, dacă mai există o fărâmă de dreptate și o șansă democratică pentru România, o personalitate publică de talia lui Mircea Diaconu ar trebui să obțină cel puțin numărul de voturi adunate prin scamatorii și manevre politice de PDL și Traian Băsescu, atunci când au trimis-o pe EBA în Parlamentul European.

Din toată această mobilizare, Mircea Diaconu iese în câștig. Cantitatea enormă de simpatie pe care a atras-o înlăturarea sa pentru a face loc unui om de casă al lui Crin Antonescu nu poate decât să crească. Dacă reușește, din admirația datorată succesului și învingătorului, dacă nu, atunci din compasiunea tradițională a românului. Mircea Diaconu va fi perceput în continuare ca victima malversațiunilor politicianiste ale lui Crin Antonescu, cel care a ajuns la cele mai coborâte cote de popularitate publică după ce distrus USL, simbolul voinței politice a 7,4 milioane de cetățeni români.

În plus, dacă Mircea Diaconu va reuși să strângă cele 100.000 de semnături și va intra ca atare în cursa pentru mandatul de europarlamentar, șansele datorate notorietății îi vor conferi un avantaj imbatabil. Putem spune că, dacă actorul intră, senatorul câștigă. Caz în care, cel puțin într-o societate normală și cu un grad de civilizație politică ar impune demisia de onoare a celui care a determinat retragerea sa de pe listele și din rândurile PNL. Nu ne referim la Hellvig, care i-a luat locul și șansele pe o poziție eligibilă, ci la Crin Antonescu, liderul care a intuit un astfel de risc, atunci când l-a sfârșit a început să dea vina pe senatorii liberali care, chipurile, au cerut eliminarea senatorului Mircea Diaconu din listele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mar, 2014
Cash
Mai ziaristul lui peste!!!Diaconu are o interdictie judecatoreasca de a candida!Tu poti sa intelegi ce este o hotarare judecatoreasca?Evident ca,chiar daca ii va fi depusa candidature,ii va fi anulata de BEC>>>
22 mar, 2014
Begoca
Doamne fereste sa votezi eu pe omul asta care are problema cu justitia romana!Niciodata!Si n-as vota nici pe PNL ca e anti romani si anti minoritati!Ma refer la CRIN!
21 mar, 2014
miorita
Antonescu-diaconu
Sunteti suparati rau pe dl Antonescu. Aveti si de ce. Nu va seamana. Vai ce-l mai iubiti pe disperatul actor Diaconu. Nu este asa ca dl Diaconu se "lupta" pt binele poporului? Ataca tot ce misca in partidul care l-a facut ceea ce nu merita, ce a lasat in urma ministrul Diaconu? A simtit aerul de la putere. Ce-i pasa lui de politica PNL-ului. Ce el e liberal? El este doritor de putere, privilegii. Ce daca au muncit niste oameni pt un nimeni, lui sa-i fie bine! Ce, mai exista vreun actor ca el in RO? Nu va place dl Antonescu. Nu va seamana. Adica nu sta cocosat.
10 apr, 2014
VINTILA CRISTIAN
CREDINTA SI ONOARE , VALOARE SI DISCIPLINA
Miorita tu ai dreptate. Lacomia si egoismul distrug sufletul. O singura eroare s-a strecurat in postarea ta Ai schimbat numele proprii.
21 mar, 2014
SAG
Crin Antonescu incepe sa fie tot mai disperat de ceea ce se intampla cu el si cu PNL. Pe buna dreptate Mircea Diaconu trebuie ajutat de catre toti.
Antonescu vede, pe nedrept, in cei care-l ajuta pe Mircea Diaconu, dar este orb la faptul ca cetatenii au inteles demersul lui de a distruge USL pt. voturile ce le-ar obtine de la Bashescu pt. a castiga el prezidentialele. Pana saptamanile trecute il ataca pe Bashescu, iar acum toate atacurile veninoase din penibilul lui "discurs" se indreapta impotriva Premierului(considerat PRIETEN timp de 3 ani).
Ce caracter infect scoate la iveala acest Antonescu !
21 mar, 2014
cantautor
daca Diaconu strange semnaturile necesare,eu cred ca ar fi normal ca Obama si Putin sa demisioneze instant...
parerea mea...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ