Mircea Diaconu – mai popular decât Antonescu

| 20 mar, 2014

Plasat pe poziţia a şasea a listei de candidaţi PNL la alegerile europarlamentare, Mircea Diaconu a fost retras în ultimul moment de către conducerea liberalilor. Pretextul utilizat de Crin Antonescu era legat de conflictul de interese şi dosarul aferent pe numele marelui actor.

Desigur, decizia recentă a Curţii de Apel Bucureşti prin care Mircea Diaconu a fost achitat a reprezentat un simplu detaliu de care Crin Antonescu nu a mai dorit să ţină cont, actorul fiind astfel definitiv eliminat din lista de candidaţi pentru PE.

În faţa nedreptăţii la care a fost suspus de conducerea PNL, Mircea Diaconu a demonstrat că nu este dispus să se replieze şi să accepte tăcut decizia lui Crin Antonescu. Aşa că marele actor şi-a prezentat demisia din partid şi a ales calea cea mai dură pentru a-şi atinge obiectivul – candidatura ca independent la alegerile europarlamentare pentru care îi sunt necesare 100.000 de semnături.

Desigur, Mircea Diaconu nu are resursele şi logistica unui Traian Băsescu, cel care în 2009 a reuşit să o transforme pe fiica sa cea mică în europarlamentar, tot din ipostaza de independent. La acel moment, întregul aparat de partid al democrat-liberalilor – care pe atunci nu-i era ostil preşedintelui – a pus umărul la strâns de semnături şi voturi pentru Elena Băsescu.

Lupta lui Mircea Diaconu este în primul rând în numele unui principiu, anume aceea că incompatibilitatea semnalată de ANI nu-i poate anula dreptul de a fi ales. "Problema mea nu este să ajung eu la Parlamentul European. Există o hotărâre de stare de incompatibilitate în care eu m-am aflat la un moment da. Aceasta are nişte urmări de tip administrativ, adică restricţia de 3 ani de zile de la o funcţie de demnitate publică, virgulă, scrie în lege, cu excepţia celor eligibile. Despre asta este vorba. E vorba de dreptul meu de a candida, de a alege şi de a fi ales în ţara mea. Este un drept constituţional. (...) Acest drept nu mi se se poate lua niciodată. Acest lucru se discută în procedură de urgenţă. În această mecanică a alegerilor vreau să ajung. E singura ocazie", a declarat Mircea Diaconu la Antena 3.

Implicit, mesajul lui Mircea Diaconu este şi o palmă dată lui Crin Antonescu care în locul unei susţineri colegiale absolut normale în momente dificile a preferat să-l ejecteze pe actor din lista de candidaţi pentru PE, ca pe o măsea stricată. În aceste condiţii, demersul lui Mircea Diaconu atrage simpatie şi demască ipocrizia lui Crin Antonescu.

Nu este exclus ca încercarea temerară a lui Mircea Diaconu să fie în cele din urmă încununată de succes. Actorul este sprijinit de mass-media, de societatea civilă şi de către colegii de breaslă, iar popularitatea de care se bucură ar putea juca în favoarea sa. Pentru Crin Antonescu, nu ar exista o lovitură mai dureroasă decât aceea ca, după ce a fost tratat în ultimul hal, Mircea Diaconu să fie ales europarlamentar prin forţe proprii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 2014
GoPontaNemaPresident
sigla de campanie va fi "Mere rosii"..
rosii,culoarea PSD
liberal mare domnule,la functii,in opozitie redevine marele actor...
21 mar, 2014
canciautor
Apropo de "fostul "actor,"fostul"liberal Diaconu ..am inteles ca se semneaza lista de adeziuni sa concureze independent...
Dle Plop,v-ati putea interesa,putem sa-i trimitem direct 100.000 de euro,in locul celor 100.000 de semnaturi?
Ca se poate intampla sa-si bage Basescu coada si sa nu iasa...
Mi se pare mai "cu sanse de incununare de succes" chestiunea asta
multumesc...
20 mar, 2014
delia
Mircea Diaconu mai popular decît
Antonescu ? Aiurea .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ