Ludovic Orban, despre proiectul „anti-chiul” iniţiat de liberalul Sebastian Burduja: ”Nu cred că este necesar!”

| 10 feb, 18:01

Ludovic Orban a declarat, întrebat miercuri cum va vota proiectul de lege „anti-chiul” iniţiat de către deputatul PNL Sebastian Burduja, că nu crede că este nevoie de o astfel de lege, ci este necesar ca „fiecare parlamentar să înţeleagă misiunea care i-a fost încredinţată de oamenii care i-au acordat votul”.

 

„Eu nu cred că este nevoie de o astfel de lege, eu cred că este nevoie ca fiecare parlamentar să înţeleagă misiunea care i-a fost încredinţată de oamenii care i-au acordat votul. Sigur că nouă ne convine ca majoritate parlamentară să avem o restrângere suplimentară pentru eventualii absenţi, dar eu am încredere în parlamentarii PNL şi în parlamentarii coaliţiei că îşi fac datoria faţă de români”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament cum va vota legea anti-chiul.
Deputatul PNL Sebastian Burduja a depus, la finalul primei săptămâni a noii sesiuni parlamentare, primul său proiect de lege care prevede creşterea substanţială a sancţiunilor pentru absenţele nemotivate ale parlamentarilor, la 10% din indemnizaţia brută. În acest moment, penalizarea este de 10 ori mai mică, la doar 1%. „Legea anti-chiul” este iniţiată de Burduja şi de mai mulţi aleşi liberali.
În expunerea de motive, iniţiatorul legii subliniază că fenomenul absenteismului deputaţilor şi al senatorilor de la locul de muncă reprezintă o problemă pentru forul legislativ al României şi necesită o înăsprire a sancţiunilor pentru a impune o disciplină şi un mod de lucru productiv pentru parlamentarii români.
„Acest fenomen afectează încrederea cetăţenilor în cea mai importantă instituţie a democraţiei, dar poate periclita şi funcţionarea parlamentului, afectând nivelul de responsabilizare al deputaţilor şi senatorilor. Prin prezenta propunere legislativă se are în vedere modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, mai precis modificarea procentului reţinut din salariul brut lunar în cazul absentării nemotivate, modificare efectuată la Art. 29, alin. (1). O creştere a penalizării absenţelor nemotivate va responsabiliza parlamentarii şi va reduce acest fenomen”, conform sursei citate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ