LUDOVIC ORBAN, despre proiectul de modificare a Codului de procedură penală

| 05 mai, 17:04

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe deputații PSD care își doresc modificarea Codului de procedură penală că vor să înceteze lupta anticorupție în România, să intimideze magistrații, procurorii și ofițerii de poliție judiciară.

"Este o nouă tentativă a unor parlamentari PSD de a modifica Codul de procedură penală şi Codul penal şi această nouă tentativă conţine nişte prevederi care arată că de fapt colegii domnului Ponta vor să înceteze lupta anticorupţie în România, vor să intimideze magistraţii, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară prin nişte prevederi care după părerea mea sunt extrem de grave. Nu putem accepta o astfel de modificare a legii", spune liberalul.

"Ştiţi părerea mea: arestul preventiv este o măsură extremă, care trebuie folosită numai în acele cazuri care sunt prevăzute de lege, că este un pericol social, dacă încearcă să distrugă probe, dacă încearcă să fugă, dar aici, practic, nu se mai poate dispune şi niciun procuror şi niciun judecător nu va mai îndrăzni să decidă un astfel de lucru", adaugă politicianul.

Pe de altă parte, Orban face apel la premierul Victor Ponta pentru a-i da "afară pe aceşti colegi din PSD care au iniţiat un astfel de proiect de lege sau să îi cheme la partid să solicite retragerea acestui proiect de lege", în calitate de fost procuror.

"Dacă nu va face lucrul ăsta, înseamnă că şi Victor Ponta, şeful PSD, susţine de fapt tacit acest proiect de lege", încheie liderul PNL.

Citeşte şi: Orban, RĂSPUNS DISTRUGĂTOR pentru premier: "Există opoziţie la Victor Ponta, care e majoritară în România"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ