Macovei: S-a "dat rasol" în 2009 cu Codurile, Ponta mai are o zi să repare situaţia

| 30 ian, 2014

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că premierul Victor Ponta mai are o singură zi să repare situaţia privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi aminteşte faptul că în 2009 acesta era şeful Comisiei parlamentare de discutare a celor două Coduri.

"S-a "dat rasol" în 2009 cu Codurile, Ponta mai are o zi să repare situaţia. Ponta trebuie să fie responsabil măcar în ultimul ceas şi să accepte observaţiile şi propunerile magistraţilor. Judecătorii şi procurorii sunt cei care ştiu cel mai bine care sunt capcanele noilor coduri pentru justiţia penală, pentru că ei le vor aplica în fiecare zi. În 2009, Victor Ponta era şeful Comisiei parlamentare de discutare a Codului penal şi a Codului de procedură penală şi ministru pentru relaţia cu Parlamentul, în guvernul PDL-PSD", susţine Macovei, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Democrat-liberala face referire la o declaraţie a lui Ponta din 5 mai 2009, la finalizarea discuţiilor privind Codul penal în comisia pe care o conducea, şi în care dădea asigurări că 'nu am dat rasol, l-am lucrat serios, pe fiecare articol, cu sprijinul membrilor comisiei de la toate partidele'.

"Nu este nicio ruşine, pentru nimeni, să recunoşti, reanalizând textele, că ai greşit, că au fost scăpări de moment. Important este ca acestea să fie corectate înainte de intrarea în vigoare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. Putem discuta după aceea despre momentul în care s-au produs erorile în noile coduri. Chiar şi o zi cu aceste noi coduri în vigoare, haosul în justiţia penală va fi greu de controlat. În plus, dacă Ponta nu amână sau nu face modificările necesare, arată că este numai apărătorul corupţilor şi hoţilor din USL şi nu-i pasă de ţara asta", mai susţine Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 2014
esticretindecitetratez
Tanti Macacovei, vorbești pe nas
La vremea aceea, împins de la spate de Băsexu, Boc s-a răhățit cu boltă în capul presei, a societății civile și a Parlamentului. Noul Cod Penal și restul au trecut pe repede înainte FĂRĂ NICIO CONSULTARE, prin asumarea răspunderii guvernului Boc. În concluzie: EȘTI O BABĂ MITOMANĂ. Pa!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ