MAE: John Kerry va efectua o vizită în România anul viitor

| 02 dec, 15:19

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, ocazie cu care șeful diplomației române a subliniat "nivelul excelent" al cooperării româno-americane în domeniul politico-militar și a evidențiat interesul pentru consolidarea prezenței SUA în România, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe

"S-a convenit intensificarea colaborării și dialogului bilateral, secretarul de stat al SUA acceptând invitația omologului român de a efectua o vizită în România în cursul anului viitor", precizează comunicatul citat.

Potrivit MAE, Comănescu a reiterat că relația cu SUA rămâne un pilon al politicii externe și de securitate a României.

Citeşte şi:  John Kerry, într-un nou turneu european. Care sunt obiectivele secretarul de stat american

"La rândul său, secretarul de stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil și de încredere al României, evocând contribuțiile, alături de SUA, în lupta împotriva terorismului. Totodată, a evidențiat rolul României în regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltării economice", precizează MAE.

În cadrul întrevederii, care a avut loc în marja reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO, cei doi oficiali au evocat rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România și SUA, desfășurată recent la București, și au accentuat importanța dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ