MAE: Ministrul Comănescu a participat la reuniunea ministerială NATO de la Bruxelles

| 01 dec, 18:05

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat la reuniunea în format Resolute Support (RSM), desfășurată în cadrul ministerialei de externe NATO, care are loc la Bruxelles, informează un comunicat transmis marți AGERPRES de către MAE.

Cu acest prilej, au fost discutate evoluțiile de securitate din Afganistan, sprijinul Aliat pentru Forțele Naționale Afgane de Apărare și Securitate (ANDSF), precum și modalitățile de continuare, pe termen lung, a angajamentului NATO față de Afganistan. Reflectând spiritul discuțiilor, participanții au adoptat o declarație publică pe tema sprijinului Aliat pentru Afganistan.

Conform acesteia, membrii NATO și partenerii operaționali s-au angajat să continue prezența în actualul format în 2016. De asemenea, documentul subliniază intenția de asigurare a resurselor financiare pentru forțele armate afgane până în 2020. Totodată, declarația evocă posibilitatea pregătirii unui Parteneriat pe termen lung între NATO și Afganistan, după încheierea misiunii Resolute Support, evidențiază sursa citată.

În alocuțiunea să, ministrul Lazăr Comănescu a evidențiat contribuția României la îndeplinirea mandatului Misiunii Resolute Support și a informat în legătură cu acordul părții române privind menținerea nivelului actual de forțe și în anul 2016.

Șeful diplomației române a subliniat că, pentru derularea cu succes a activităților de instruire, consiliere și asistență pentru ANDSF, este deosebit de importantă respectarea angajamentelor asumate de către autoritățile de la Kabul. Continuarea procesului de reformă a sectorului de securitate, dezvoltarea progresivă și ireversibilă a capacității de guvernare, respectarea drepturilor omului, precum și dezvoltarea economică sunt esențiale pentru stabilitatea și securitatea Afganistanului, a precizat ministrul Lazăr Comănescu, potrivit comunicatului MAE.

În cadrul reuniunii a fost subliniată și importanța cooperării NATO cu alte organizații internaționale, în mod special cu ONU și cu UE, precizându-se că eforturile Alianței sunt parte integrantă a sprijinului cuprinzător al comunității internaționale pentru Afganistan, mai evidențiază comunicatul menționat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ