Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, l-a primit pe ambasadorul Republicii Moldova

| 27 noi, 21:06

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, l-a primit, vineri, pe ambasadorul agreat al Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, informează un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, șeful diplomației române a evocat Parteneriatul Strategic bilateral, instituit prin Declarația comună din aprilie 2010, care are drept repere principale susținerea parcursului european al Republicii Moldova și racordarea statului vecin la valorile și spațiul UE.

"Pentru continuarea acestor direcții, este imperios necesară formarea cât mai rapidă la Chișinău a unui guvern capabil să-și asume și să aplice în mod hotărât reformele presupuse de parcursul european, în special cele cu relevanță directă asupra consolidării statului de drept și implementării Acordului de Asociere UE — Republica Moldova", menționează MAE.

Ministrul Lazăr Comănescu a exprimat dorința părții române de accelerare, după învestirea unui nou guvern la Chișinău, a proiectelor bilaterale de cooperare și de asistență, care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață pentru toți cetățenii de peste Prut și susținerea agendei europene a Republicii Moldova, arată comunicatul MAE.

Lazăr Comănescu i-a urat succes ambasadorului în noua sa calitate și l-a asigurat de întregul sprijin al părții române.

Ambasadorul desemnat al Republicii Moldova a exprimat, la rândul său, satisfacția față de evoluția deosebit de pozitivă înregistrată în ultimii ani în ansamblul cooperării bilaterale și a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru a susține consolidarea pe mai departe a acestei tendințe, mai arată MAE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ