Mai multe şcoli din Capitală şi-au suplimentat locurile la clasa pregătitoare şi clasa întâi

| 25 apr, 2013

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a aprobat suplimentarea cu 73 a claselor pregătitoare şi cu 13 a claselor întâi, a declarat miercuri, inspectorul general Constantin Trăistaru, precizând că situaţia înscrierilor va fi rezolvată din prima etapă.

Inspectorul general şcolar al capitalei, Constantin Trăistariu, a precizat că: "Am aprobat 73 de clase suplimentare la clasa pregătitoare şi 13 la clasa I. Am putea avea totuşi o mică problemă la Colegiul Goethe, unde s-au înscris aproape 170 de copii, iar capacitatea maximă ar putea ajunge la 120 de locuri. Vom analiza acest caz",  potrivit Rtv.net.

El declara, la începutul lunii aprilie, că în anul şcolar 2013-2014 vor fi, la clasa pregătitoare, aproape 13.000 de locuri, dintre care 1.000 pentru învăţământul privat.

În anul şcolar 2012-2013, în învăţământul de masă din Capitală sunt 10.027 de elevi în clasa pregătitoare, iar pentru anul şcolar 2013-2014, la această formă de pregătire, sunt 11.900 de locuri, conform statisticilor ISMB.

Inspectorul general Constantin Trăistaru preciza că, pentru prima dată, în Bucureşti există plan de şcolarizare pentru învăţământul particular.

Prima etapă de înscrieri în învâţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 s-a desfăşurat în perioada 2-22 aprilie, iar cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 8-17 mai, fiind destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Listele finale cu copiii înscrişi în clasele pregătitoare şi întâi vor fi afişate în 24 mai la unităţile de învâţământ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ