Mamele, pensionarii și bugetarii l-au învins pe Băsescu

| 25 sep, 2014

Președintele Traian Băsescu a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice.

Pentru promulgarea Legii privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii și pentru promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanței de Urgență nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, respectiv pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizație pentru creșterea copilului.

Mamele, pensionarii și bugetarii l-au învins pe Președintele Traian Băsescu, deoarece odată cu promulgarea Legii amnistiei fiscale, bugetarii cărora le-au fost calculate greșit veniturile nu trebuie să mai dea banii înapoi. Mai mult, cei care au apucat să-i returneze, îi vor primi înapoi.

Camera Deputaților, în calitate de for decizițional, a votat în unanimitate amnistia fiscală pentru mame, pensionari și bugetari. Astfel, Proiectul de lege privind amnistierea în cazul mamelor care au beneficiat de indemnizații pentru creșterea copilului calculate în mod eronat prevede că sumele provenite din debitele recuperate începând cu data de 1 ianuarie 2011 și până la data intrării în vigoare a legii în discuție să se restituie eșalonat, pe o perioadă de cinci ani, începând cu data de 1 ianuarie 2015, prin plăți anuale egale.

Totodată, proiectul de lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, stabilite în sarcina pensionarilor, și care reprezintă sume încasate necuvent prevede ca sumele venite din debitele recuperate de la pensionari începând cu data de 1 ianuarie 2011 și până la data intrării în vigoare a prezentei legi să se restituie eșalonat pe o perioadă de cinci ani calendaristici începând de la data de 1 ianuarie 2015, prin plăți anuale egale.

Mai mult, proiectul de lege privind exonerarea de la plata unor sume pentru salariații plătiți din banii publici face referire la profesorii din localitățile Lupeni, Petroșani și Vulcan, județul Hunedoara, ce în urma unor decizii de impunere emise de angajatori drept consecință a constatării de către Curtea de Conturi sau alte organisme de control a unor prejudicii, aceștia ar fi trebuit să dea înapoi anumite sume.

Iar conform ministrului Muncii, Rovana Plumb, de amnistia fiscală vor beneficia în jur de 20 000 de mame, 50 000 de pensionari și 25 000 de bugetari. Indemnizațiile calculate în mod eronat în ceea ce privește mamele sunt 12 500, și acestea ar fi trebuit să restituie statului anumite sume. Cele 8 000 de mămici care au făcut-o deja își vor primi înapoi banii eșalonat, potrivit ministrului Rovana.

În ceea ce privește pensionarii, scutirea de la plata debitelor care sunt în curs reprezintă primul element, și acesta înseamnă 30 000 de pensionari, cu un cuantum de 65 de milioane de lei. Al doilea element, restituirea se va aplica pensionarilor care au apucat deja să plătească, în jur de 50 000 de vărstnici, a anunțat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Citşte şi: Intrat în campanie, Băsescu și-ar dori instabilitate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2014
cantautor
Mamele, pensionarii și bugetarii l-au învins pe Băsescu ...
fiind campanie ,"au invins "si incasarile la bugetul de stat..
nici functionarii care au gresit nu vor plati,fiind bugetari si multi,sunt niste votanti minunati
sumele lipsa in buget vor fi incasate de la toti...inclusiv de la cei amnistiati
adevarata politica socialista
25 sep, 2014
ferenczy-comunicator
si Sobaru pe cine a invins?
Adrian Sobaru a fost dus de politisti, joi, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi audiat, urmand ca procurorii sa decida daca vor cere instantei arestarea lui preventiva sau daca va fi cercetat sub control judiciar, tramsmite Mediafax.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ