Victor Ponta despre decizia CNCD: În mod sigur nu voi mai face astfel de comparaţii

| 24 sep, 2014

Victor Ponta a salutat miercuri decizia CNCD care a hotărât că afirmaţiile sale referitoare la compararea 'regimului Băsescu' cu cel nazist se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi a dat asigurări că nu va mai face astfel de comparaţii care pot duce la interpretări greşite.

Victor Ponta a scris pe Facebook: 'Salut decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării, prin care sunt respinse acuzaţiile la adresa mea! Am înţeles, însă, că astfel de mesaje pot crea interpretări şi impresii greşite şi în mod sigur nu voi mai face astfel de comparaţii'.

Premierul adaugă că prin afirmaţiile sale la adresa 'regimului Băsescu' a vrut în mod clar să arate intenţia sa de 'a schimba efectele de dezbinare, discriminare şi ură produse în societatea românească în cei 10 ani de regim politic 'Traian Băsescu''.

'Regret profund dacă am afectat sentimentele şi susceptibilităţile altor persoane. Ca viitor preşedinte îmi asum să evit asemenea situaţii şi să fiu atent la efectele declaraţiilor mele!', mai afirmă Victor Ponta.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a hotărât miercuri că afirmaţiile premierului Victor Ponta referitoare la compararea 'regimului Băsescu' cu cel nazist se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare.

Asociaţia ActiveWatch solicitase Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) amendarea premierului Victor Ponta pentru compararea 'regimului Băsescu' cu 'regimul nazist'.

Citeşte şi: CNCD: Declaraţia lui Victor Ponta despre regimul Băsescu - regimul nazist este libertate de exprimare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ