Legea amnistiei şi graţierii, RESPINSĂ în Comisia juridică a Camerei

| 18 noi, 2014

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii, a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei. Proiectul legii amnistiei şi graţierii va intra, marţi, în dezbaterea Camerei Deputaţilor, urmând să fie supusă votului final al plenului acestui for legislativ în cursul zilei de miercuri, potrivit deciziei liderilor grupurilor parlamentare.

„Am decis împreună, în unanimitate, să respectăm lucrurile pe care le-am convenit cumva săptămâna trecută uşor diferenţiat, adică în cursul acestei după-amieze, la şedinţa de plen a Camerei, se va dezbate în primul rând proiectul legislativ privind amnistierea şi graţierea”, a precizat, marţi, liderului grupului PSD, MMarian Neacşu

El a arătat că legea amnistiei se va dezbate marţi, urmând să fie supusă votului final miercuri, în baza procedurilor Camerei Deputaţilor.

Camera este for decizional în cazul proiectului legii amnistiei şi graţierii.

Totodată, Neacşu a spus că liderii grupurilor parlamentare au stabilit ca în cursul zilei de marţi să se dea vot pe fiecare dintre rapoartele de încuviinţare a solicitărilor procurorului general sau a ministrului Justiţiei vizându-i pe deputaţii Adam, Roşca şi Diniţă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii, a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei.

Ciucă a precizat că raportul comisiei, care recomandă respingerea proiectului, va fi înaintat Biroului Permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii PSD şi ai celorlalte formaţiuni din coaliţie vor vota, marţi, în Parlament, pentru "respingerea definitivă" a legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor Justiţiei.

Klaus Iohannis a cerut, luni, Parlamentului să se ţină de cuvânt, iar marţi să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi a graţierii şi să o pice.

Proiectul de lege privind amnistia şi graţierea va primi votul final miercuri, actul normativ urmând să fie dezbătut în şedinţa de plen de marţi, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Ion Ciolacu.

'Mâine (miercuri - n.r.) se votează (legea amnistiei şi graţierii - n.r.). Astăzi (marţi - n.r.) se dezbate şi mâine ajunge la votul final. Noi ştim că şi Guvernul a dat un aviz negativ asupra legii amnistiei. S-a hotărât ca PSD să voteze împotriva legii amnistiei. Toate propunerile au fost luate cu unanimitate', a spus Ciolacu, la finalul Biroului permanent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ