Mândru că sunt Român, un slogan cu priză la public

| 12 mai, 2014

Alianța PSD-PC-UNPR este continuatoarea de drept a programului politic asumat de USL în 2012, lucru dovedit nu numai de sloganul USL Traiește, de atitudinea reconciliantă față de foștii parteri ori de dorința de a reface cea mai mare formațiune politică din perioada postdecembristă, ci prin acțiuni concrete și punctuale.

Încă un sondaj de opinie certifică faptul că PSD-PC-UNPR se află pe primul loc la intenția de vot a românilor la alegerile de la sfârșitul lunii mai. Atfel, conform INSCOP, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, Alianța ar obține 40,7%, în creștere față de luna martie, atunci când intenția de vot se situa la 40,4%. Partidele de dreapta rămân să se lupte pentru ce rămâne, iar conform aceluiași sondaj PNL continuă pe un trend descendent și va ocupa locul al doilea, cu 16,9%, tot în scădere este și PDL care ar scoate un scor de doar 11,3%, PMP situându-se pe locul al patrulea cu 10,2%.

În definitiv, acest rezultat nu vine ca o surprindere pentru cei obișnuiți să mai arunce câte un ochi pe presă sau să mai tragă cu urechea la știri. În primul rând, Alianța PSD-PC-UNPR este continuatoarea de drept a programului politic asumat de USL în 2012, lucru dovedit nu numai de sloganul USL Traiește, de atitudinea reconciliantă față de foștii parteri ori de dorința de a reface cea mai mare formațiune politică din perioada postdecembristă, ci prin acțiuni concrete și punctuale. Spre deosebire de Antonescu și PNL care au preferat un loc călduț în Opoziție, PSD și-a asumat guvernarea și continuarea programului USL, oferind românilor certitudinea că nu au fost înșelați în 2012, atunci când au votat pentru demiterea lui Băsescu și acordat un vot de încredere PSD și PNL.

Românii par determinați să taxeze PNL la vot din cauza deciziei lui Antonescu de a rupe USL și de a ieși de la guvernare. Nu i-au ajutat pe liberali nici zvonurile unui transfer în tabăra popularilor europeni, nici asemănările izbitoare dintre retorica lui Băsescu și cea a lui Crin și, cu atât mai puțin, invitația lui Antonescu de a se realiza o dreaptă unită sub egida președintelui. Cu un scor de 16,9%, liberalul va fi nevoit să-și dea demisia din fruntea partidului, asta în cazul în care mai are ceva demnitate rămasă.

Scorul mic al PDL nu este o noutate, iar trendul descrescător nu face decât să redea realitatea. Candidații pedeliști sunt aceiași europarlamentari care timp de cinci ani au denigrat România și românii atât la nivel național, cât și în plenul Parlamentului European, cei care și-au bătut joc de tot ce reprezintă România, românii care au cerut pedepse aspre prentru români (sistarea fondurilor europene) și care au tolerat umilirea noastră de către colegii de la Bruxelles. Oricât de optimiști ar fi cei din PDL realitatea cruntă a anilor de guvernare portocalie se va întoarce acum împotriva lor. PMP a mai crescut nițel în intenția de vot, dar acest lucru se datorează fie circului zilnic prestat de Băsescu și Udrea, fie loviturilor aplicate românilor (am văzut că asta-i moda în PMP – Ridici România și dai cu ea de pământ, la propriu).

În definitiv, concluzia este că Alianța PSD-PC-UNPR se află pe primul loc în intenție de vot, ceea ce dă speranță româmilor care au crezut în USL că se va face dreptate până la căpăt, că România are o șansă să fie puternică în Europa și, cel mai important lucru, trebuie să fim mândri că suntem români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 2014
cantautor
si daca alianta nu avea acest slogan,inseamna ca nu eram mandri ca suntem romani?
de ce eram mandri:ca este UDMR-ul la guvernare?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ