Rusia amenință România, dar Băsescu are timp doar pentru Udrea

| 13 mai, 2014

Sfidarea aruncată în obrazul României de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, ne-a surprins nepregătiți, cu un președinte plecat pe coclauri și mult mai preocupat de campania electorală a Elenei Udrea decât de amenințările la adresa țării.

Partea cu adevărat dureroasă este că Traian Băsescu nu este la prima abatere de acest fel, când pur și simplu trage chiulul de la îndatoririle care-i revin.

Să ne amintim cum în decursul anului 2013, același Traian Băsescu pretexta că președinția nu a avut fonduriAd by AllCheapPrice pentru a se deplasa la reuniunea ONU la nivel înalt de la New York, acolo unde s-au întâlnit toți șefii de stat. Minciuna din 2013 a fost cu atât mai scandaloasă cu cât survenea unei perioade extrem de aglomerate, în care Băsescu a bătut țara în lung și-n lat, fără alt scop decât acela de a pune umărul la consolidarea structurii din teritoriu a pe atunci abia înființatului partid-poșetă al Elenei Udrea, PMP.

Aparențele au fost salvate de această dată de primul-ministru Victor Ponta, care a luat deciziile care se impuneau României, din prisma angajamentelor asumate în cadrul NATO şi UE. Ca o replică însă la reproșul premierului, care a reclamat absența de la butoane a președintelui, Traian Băsescu s-a apucat să scoată de la naftalină o jignire mai veche, din 2013, la adresa lui Rogozin, despre care și în 2013 afirma că imediat ce se trezește și bea ceva, dă o declarație despre România. O fi sau nu așa, nici nu mai contează și un lucru este cert: președintele României nu trebuia să coboare ștacheta atât de mult. O ofensă diplomatică se cere tratată în general în alt termeni și avem un minister întreg care să traducă replica românească cea mai potrivită în limbajul adecvat.

Traian Băsescu, aflat în culpă de absență din cauza Elenei Udrea, a preferat să dea o replică de mitic dâmbovițean, la nervi, dovedind astfel că nu se află nicidecum la un nivel superior interlocutorului său. La remarca lui Băsescu, care a zis că trebuie aflată cantitatea de votcă în urma căreia Rogozin a amenințat România, a venit prompt și replica batjocoritoare, vitriolantă a demnitarului rus: “Mă întreb câte pahare a golit Băsescu înainte de a închide spațiul aerian românesc pentru avionul nostru".

Cu votcă sau nu, un detaliu mai mult decât îngrijorător nu poate fi ignorat: într-o situație limită, în caz de necesitate, România nu se poate baza pe actualul său președinte. Dacă adversarii țării noastre se vor decide să arunce spre noi și altceva decât ofense batjocoritoare pe Twitter, să ne rugăm la Cel de sus ca președintele să nu fie cumva plecat cu treburi pe la Cireșica...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 2014
cantautor
minunat momentul cu Ponta la Soci ,dle Sultanescu...
marele premier roman langa marele presedinte al noului URSS
asa ca autorul isi face probleme degeaba:Romania este in NATO iar cu Rusia avem o relatie excelenta..
Basescu poate sta linistit la Ciresica

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ