Băsescu: nepăsările unui președinte lipsit de moralitate

| 13 mai, 2014

Cum l-a băgat premierul Victor Ponta în vizorul Curții Constituţionale pentru tricoul electoral PMP, Traian Băsescu a aruncat definitiv hățurile bunului simț între cai, fie ce-o fi!

„Legalitatea nu poate fi pusă la îndoială, dar moral se poate discuta”, sună incredibila explicație prin care preşedintele a sfidat bunul-simț și Constituția deopotrivă. Nu numai că Băsescu pare să fi uitat definitiv cu câtă insistență îi cerea președintelui Ion Iliescu să nu se implice politic, dar, în plus, declarația amintită pare o copie la indigo a faimoasei precizări făcute într-o emisiune de televiziune în legătură cu casa din Mihăileanu.

Strâns cu ușa de evidența constrângătoare, dar și mai puțin îngâmfat pe atunci, Traian Băsescu admitea public că moralmente n-a fost tocmai în regulă să-și dea casă singur, ca primar. Promitea pe atunci să revină asupra deciziei și să renunțe la imobilul menționat, o minciună patetică, căci ce a promis, promis a rămas. Băsescu n-a returnat casa ”imorală”din Mihăileanu iar în prezent, deși admite că tricoul popular, purtat peste onoarea de președinte, nu este moralmente ok, președintele nici măcar nu se mai obosește să promită ceva. Nici scuze, nici promisiuni că situația nu se va mai repeta în decursul campaniei, nimic.

Lui Traian Băsescu nu-i mai pasă și, ca atare, nu dă doi bani pe impresia publică deplorabilă lăsată. Nu-l deranjează nici paguba pe termen lung creată instituției prezidențiale, decredibilizată pe veci de acțiunile sale. Traian Băsescu este precum un client ”rău platnic” care nici măcar nu se mai obosește să fugă din local...

Este și aici un soi de disperare extremă, Băsescu nu mai are nimic de pierdut și ca atare nu se mai preocupă nici măcar să salveze aparențele. Nu avem această stare de fapt revoltătoare numai cu tricoul buclucaș, ci și în rest. Pe ultima sută de metri președintele își miluiește corifeii cu distincțiile cele mai înalte ale statului român, decăzute la stadiul de tinichele agățate de coada unor lăudători de curte ai regimului, pentru merite deosebite în activitatea de propagandă și pentru abnegația cu care, de la înălțimea înaltelor școli absolvite, au girat lipsa calităților unui marinar ajuns în fruntea bucatelor pentru un deceniu care a istovit România. Argumentul derizoriu al tricoului este perfect valabil și în acest caz: nu e moral, dar e legal...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 2014
fan Ferenczy
interesant,dle Sultanescu...
Psd-ul cu Nastase(4 case),Voicu,etc in puscarie si cu altii in diferite stadii ale anchetelor(Dragnea,Mazare,Oprisan,Duicu,Constantinescu,etc)
da lectii de moralitate?
ar trebui sa va fie rusine,dar si aici ..nu este ilegal...
tine de educatie
nu este cazul
13 mai, 2014
sag
Corina Cretu pentru ce merite a primit Steaua Romaniei,pe ultima suta ,de la Iliescu?
nu rezulta foarte clar : chiar a reusit singura sa ne bage in Nato?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ