Ponta: În 2011, am fost întrebat ce viziune am pentru România. Nu am fost în stare să răspund clar

| 13 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în 2011, la Londra, într-o întâlnire, lordul Peter Mandelson l-a întrebat care e viziunea sa pentru România, el recunoscând că nu a fost în stare să dea un răspuns clar şi mulţumitor, deşi întrebarea i-a fost adresată de două ori

"Am fost foarte bucuros, în 2011, cred, când am reuşit, împreună cu un coleg care astăzi nu e aici în sală, să avem la Londra o întâlnire de jumătate de oră cu Peter Mandelson. Am început să-i spun cât de tânăr, cât de multe lucruri vreau să fac. După câteva minute m-a oprit şi m-a întrebat «Care e vizunea voastră pentru România?». Şi recunosc că nu am fost în stare să dau un răspuns clar şi mulţumitor la o întrebare atât de simplă. Am început să o iau de la capăt, cu partidul, cu România, economia", a spus Ponta, marţi, la o reuniunea desfăşurată la Bucureşti, unde a participat şi lordul Peter Mandelson.

Premierul a spus că, la acel moment, Mandelson l-a întrerupt şi l-a mai întrebat o dată despre viziunea despre România, spunându-i să revină la o discuţie în momentul în care va avea un proiect pentru ţara sa.

"M-a întrebat încă o dată care este vizunea, care e proiectul pentru România. Iar am dat un răspuns complicat. Şi mi-a spus şi mie şi celui cu care eram: «Când aveţi un proiect clar pentru ţara voastră, veniţi să discutăm»", a spus Ponta.

El a adăugat că, în acest moment, după trei ani, Mandelson l-a întrebat din nou despre un proiect pentru ţara sa.

"Mi-a luat cam mult timp. Ne reîntâlnim după trei ani, şi întrebarea a fost aceeaşi: «Acum aveţi un proiect pentru România? Acum aveţi o viziune? Înţeleg: lupte politice, preşedintele Băsescu, alegeri, trec toate astea. Ce vreţi să faceţi cu ţara după ce câştigaţi alegerile, pentru că la nivelul ţărilor democratice începe să fie mai uşor să câştigi alegeri decât să ştii foarte clar ce vrei să faci după»", a spus Ponta.

El a arătat că întâlnirea de la Bucureşti cu lordul Peter Mandelson îi oferă oportunitatea de a discuta despre ce se întâmplă cu România după ce trec alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

"Cred că în nouă ani şi jumătate am avut de toate în România, mai puţin o viziune pentru viitor. Am avut politică multă, proiecte foarte puţine, iar obligaţia fundamentală a mea, în afară de a câştiga bătălii politice de zi cu zi, e de a completa lipsa unui proiect pentru România", a mai spus Ponta.

Lordul Peter Mandelson este membru al Partidului Laburist din Marea Britanie şi preşedintele organizaţiei internaţionale Policy Network. A fost membru al Parlamentului din 1992 până în 2004 şi a avut diverse poziţii în Cabinetul britanic sub premierii Tony Blair şi Gordon Brown. El a fost de asemenea comisar european pentru comerţ, în mandatul 2004-2008, conform Mediafax.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ