Ponta, înţeleptul care vrea unitate în politica externă

| 13 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a tratat foarte serios declaraţiile făcute de Rogozin şi a cerut de urgenţă convocarea unei şedinţe CSAT. Poziţia premierului privind convocarea CSTA este una corectă, pentru că este neapărat nevoie ca toate instituţiile implicate să fie coordonate.

Cu Rusia nu este de glumit şi nici nu trebuie tratată la mişto. În faţa ameninţărilor venite din partea vicepremierului rus Dmitri Rogozin, Guvernul Ponta a acţionat ferm şi serios.  Poziţia României a fost susţinută şi de NATO. De asemenea, de salutat este decizia premierul Victor Ponta care a precizat că îi va transmite Preşedintelui României documentele pentru convocarea unei reuniuni a CSAT privind situaţia din Ucraina.

Atât NATO, cât şi Uniunea Europeană, au luat foarte în serios ameninţările venite din partea vicepremierului rus Dmitri Rogozin. Oficialul rus a spus, ca reacţie la faptul că nu a fost lăsat să pătrundă în spaţiul aerian românesc, că „data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier Tu-160”. UE a condamnat declarațiile și vizitele făcute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, iar NATO a catalogat ameninţările vicepremierului rus inacteptabile şi a cerut autorităţilor ruse să-şi clarifice rapid poziţia. „Autorităţile ruse trebuie să-şi clarifice rapid poziţia”. Poziţiile UE şi NATO sunt de salutat, pentru că întăreşte abordarea corectă a Guvernului României în disputa cu Dmitri Rogozin.  

De asemenea, premierul Victor Ponta a tratat foarte serios declaraţiile făcute de Rogozin şi a cerut de urgenţă convocarea unei şedinţe CSAT. Poziţia premierului privind convocarea CSTA este una corectă, pentru că este neapărat nevoie ca toate instituţiile implicate să fie coordonate. Chiar dacă este campanie electorală, politicienii din România trebuie să pună interesul naţional deasupra agendelor personale pentru că este foarte important ca ţara noastră să vorbească pe o singură voce. În cele din urmă, disputa politică internă nu trebuie să greveze asupra poziţiilor statului român, iar premierul Ponta conştientizează acest lucru şi a făcut apel la unitate pe acestă chestiune.

Chiar dacă Preşedintele Traian Băsescu a tratat lejer cazul Rogozin şi mai mult la mişto, până la urmă a fost pe aceeşi lungime de undă cu Guvernul. Să sperăm că va avea înţelepciunea de a răspunde pozitiv solicitării premierului de a convoca o şedinţă CSAT pentru că trebuie ca toate instituţiile statului să comunice pe aceeşi voce şi să aibă un dialog permanent cu parterii externi, în aşa fel încât deciziile să fie luate în urma unor consultări cu aceştia. Până la urmă, România este asigurată dpdv al securităţii, datorită apartenenţei la UE şi NATO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
dice
cat de prest trebuie sa fii...
Nu stiu cine te-a mai adus si pe tine in fata.
Pari tanar insa creierul tau este de gradinita, morala ca un elastic de chiloti , esti jalnic.
Vai steaua voastra de PSD-isti, fara minte, fara morala.
N-ai niciun viitor my friend. Trebuie sa fii prudent, este foarte probabil sa borasca oamenii pe tine cand te-or vedea pe strada.
13 mai, 2014
ola
Ponta
Stimate Ciprian Stan, mi-e mi-ar fi rusine sa -l ling pe ponta in cur inainte de a se sterge dupa ce a facut treaba mare. Ar fi bine sa astepti sa se stearga la cur inainte si dupa aceea sa faci ceea ce iti place sa-i faci, si ma repet, sa-l lingi in cur.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ