Băsescu, păpușarul majorităților încropite își acuză adversarii de comportament totalitar

| 13 mai, 2014

Traian Băsescu, acest veritabil performer în ale populismului, nu precupețește nici un efort la final de mandat. Cu ultimele puteri și aproape rămas fără suflu, președintele mai reușește un tur de forță și ipocrizie, un veritabil record de fățărnicie, atunci când se declară îngrijorat de soarta ”țărișoarei” încăpută pe mâinile ”monstruoasei majorități” care se comportă ca în anii 50.

"Eu, astăzi, după aproape zece ani de mandat, nu am crezut niciodată că o forţă politică care vine cu 70% suport popular poate să aibă un comportament ca pe vremea anilor '50, şi din punct de vedere instituţional, şi al relaţiilor cu populaţia. Cine nu îl proslăveşte este duşmanul lui", declară Traian Băsescu, fără să clipească măcar din cauza sofismului pe care-l spune pe nerăsuflate.

Un vechi proverb persan spunea că adevărul este cea mai bună minciună. Ceea ce spune președintele este un adevăr incontestabil: coaliția condusă de Victor Ponta a fost propulsată și este susținută de un suport popular de 70%. Nu și-a băgat voturi în buzunar, nu a plimbat oamenii cu microbuzele, după metodologia pedelistă, documentată pe vremuri de presă din elicopter. Și dacă este suport popular, ce are să-i reproșeze președintele. Probabil că ar vrea să scoată și el din teacă sabia elitismului și a votului cenzitar, dar nu-l duce mintea să argumenteze precum intelectualii săă de curte sau poate că n-are curajul să admită deschis că ar sacrifica și democrația din țara asta pentru încă o rundă la putere.

În al doilea rând, este un mister total de unde și până unde găsește acest individ controversat resursele de tupeu cu ajutorul cărora se cramponează de putere. Cum să-i reproșezi USL, respectiv actualei coaliții un presupus abuz de putere în baza acestei majorități de 70% când el însuși a întors Constituția și legile pe dos după cum i-au dictat interesele personale și politice și asta cu ajutorul unor majorități în cel mai bun caz improvizate, dacă nu de-a dreptul forțate. Însuși Emil Boc a fost pus prim-ministru printr-un cumplit abuz de putere și toată lumea știe că Băsescu și ai lui nu aveau nici pe departe 70%...

Cel mai mare dușman actual al președintelui, la ceas de cumplită sforțare mincinoasă, la final de mandat, este memoria opiniei publice, care a arhivat și nu poate uita cum și în ce fel samavolnic a fost condusă această țară de guvernele marionetă deasupra cărora a tras sforile de unul singur Traian Băsescu.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 2014
Pintea
Mincinosule
Tu esti prea tanar sa sti cum era in anii 50.Taica-tu sau bunica-tu nu ti-a povestit,din cauza ca si ei au manifestat impreuna cu gloata "proletara"impotriva regimului burghezo-mosieresc si a regelui (pe care astazi PSD-ul il pupa in cur) fara sa-si dea seama ce viata fericita o sa duca 60 de ani.La fel si astazi poporul PSD-ist manifesta
impotriva regimului basist si sustine cu entuziasm regimul PSD .
Acest lucru se repeta cand mediocrii si semidoctii nu invata istorie.
13 mai, 2014
fan Ferenczy
noua nu ne place totalitarismul,ne place mafia...
Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a depus marti la Parchetul General o plangere penala impotriva deputatului PSD Sebastian Ghita, sustinand ca acesta l-a amenintat cu moartea la telefon, anunta Agerpres.

HotNews.ro a incercat sa ia legatura cu Robert Negoita, insa de la cabinetul sau ni s-a raspuns ca: "Nu stim nimic. Va rugam sa luati legatura cu biroul de presa".

Robert Negoita este vicepresedinte PSD, iar Sebastian Ghita este un apropiat al premierului Victor Ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ