MARELE MISTER explicat de cercetători: Există MAI MULTE STADII ale morții

| 23 iun, 2014

Moartea nu este un moment, ci un proces destul de îndelungat, spun oameniii de ştiinţă, care dezaprobă, astfel, clasica formulă a „momentului morţii”. Ei vorbesc despre mai multe stadii ale morţii şi explică ce presupune fiecare.

Primul stadiu este moartea clinică. Durează între 4 şi 6 minute după stopul cardio-respirator şi este perioada în care pacientul poate fi resuscitat fără riscul unor leziuni cerebrale grave.

Creierul mai are suficient oxigen pentru a nu fi distrus în acest interval. De asemenea, organele interne rămân încă „în viaţă” în acest timp şi pot funcţiona din nou normal, după restabilirea ritmului cardiac.

 

CITEȘTE SI:  Imaginea care a înspăimântat o lume! Ce a surprins un fotograf cu câteva ore înainte de moartea unui bărbat

 


A doua etapă a morţii este moartea biologică, momentul în care celulele corpului încep să fie distruse, iar organele interne, inclusiv creierul, cedează.

În prezent, această etapă poată fi amânată de medici prin hipotermie, răcirea corpului sub temperatura lui normală. În acest mod poate fi oprită degenerarea organelor şi celulelor.

Aceste stadii sunt deja cunoscute bine de medici şi de cercetători, dar deocamdată rămâne un mister ce se întâmplă cu o persoană care este şi în moarte clinică şi în moarte biologică. Încercând să lămurească acest aspect, savanţii cercetează fenomenul experienţelor la limita morţii.

Potrivit Out-Of-Body Experience Research Center din Los Angeles, peste 8 milioane de americani au declarat că au avut asemenea experienţe, care au loc atunci când o persoană este deja moartă clinic sau în pragul morţii.

 

CITEȘTE ȘI:  Adevărul despre TUNELUL LUMINOS pe care mulţi îl văd în pragul morţii

 


Relatările acestor pacienţi, care descriu decorporalizarea şi plutirea printr-un tunel luminos, sunt atent studiate de oamenii de ştiinţă, care vor să înţeleagă procesul neurologic din spatele fenomenului.

Este posibil ca aceste trăiri bizare să fie provocate de lipsa de oxigenare a creierului sau să fie o formă de vise lucide.

Cert este că, dincolo de cele două stadii ale morţii, explicate de savanţi, nimeni nu ştie ce anume se întâmplă cu creierul sau cu conştiinţa unei persoane, părerile cercetătorilor fiind destul de împărţite.

De exemplu, medicul Sam Parnia crede chiar că moartea este un proces mult mai îndelungat decât se crede, iar bolnavii pot fi resucitaţi cu succes chiar şi după câteva ore de la instalarea stopului cardiac.

 

 

Sursă: descopera.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ