Maria Grapini: Impozitul forfetar a fost cerut de avocaţi şi de stomatologi

| 25 sep, 2013

Impozitul forfetar a fost cerut şi de avocaţi şi de stomatologi, deoarece acest mod de impozitare se dovedeşte mult mai avantajos pentru cei care îşi achită în mod cinstit dările către stat, a declarat miercuri Maria Grapini, ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism, la deschiderea oficială a Salonului Romania Fashion Brands & Trends (RFBT) 2013.

'Aş dori foarte mult ca impozitul forfetar pe care l-am elaborat după consultări cu partenerii publici-privaţi să nu mai fie comparat cu impozitul domnului Pogea (fostul ministru al Finanţelor Publice n.r.). În varianta actuală, vorbim de un proiect pilot, pe cod CAEN, conceput în funcţie de cei mai relevanţi indicatori din domeniul respectiv. Ca urmare, suma ce va trebui plătită de agenţii economici va fi mai mică decât cota de 16% aplicată asupra profitului impozabil sau decât procentul de 3% din cifra de afaceri, în cazul în care aceste contribuţii sunt corect evidenţiate. Tocmai pentru că acest impozit vine în sprijinul agenţilor economici corecţi, am primit solicitări de aplicare şi din partea altor coduri CAEN - cum ar fi avocaţii sau stomatologii', a spus Maria Grapini.

Potrivit Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, publicat de Ministerul Finanţelor, impozitul forfetar urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014 şi s-ar putea aplica domeniilor turismului, alimentaţiei publice, cafenelelor, barurilor, dar şi în cel al întreţinerii şi reparării autovehiculelor.
Pentru a intra în categoria plătitorilor de impozit forfetar companiile trebuie să fi realizat o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, să deţină active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate, să aibă o pondere de peste 70% a veniturilor obţinute din desfăşurarea activităţilor corespunzătoare codurilor CAEN menţionate, în total venituri, şi un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250. De asemenea, companiile nu trebuie să se afle în dizolvare, potrivit legii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2013
Nistor
Acum nu stiu daca pe acest inpozit se ma ia in considerare plata unei sume cind esti cu balanta pe 0 ( real) la sfirsitul anului , deoarece dupa parerea mea ar fi cea mai parsiva masura de a mai stoarece un ban de la cel ce trage zi lumina pentru asigurarea existentei, fiind valabila in forma anterioara . Sunt de acord ca cei ce sunt prinsi cu balante false, sau pe 0 nereal, sa fie trasi la raspundere extrem de aspru , eventual si cu ani de detentie , pentru a descuraja astfel de practici , deoarece este de datoria statului sa verifice , asa cum este de datoria contribuabilului sa cotizeze la stat o parte din venit sub forma de inpozit , ca acel stat sa existe intr-o forma civilizata. Dar nu in felul cum a fost gindita in trecut, pe vremea Dlui Boc parca, adica : Faci, nu faci bani , lasa ca avem noi grija sa te taxam ca sa fim siguri. Statul daca are pretentia ca cetateanul sa se invete a fi corect cu el , trebuie sa se dezbare de asemenea politici si politicieni, porniti pe japca si o sa vedeti ca in timp totul o sa fie bine pentru toata lumea

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ