Marian Mârzac, membru neexecutiv în Consiliul ASF, a demisionat din funcţie

| 12 feb, 2014

Marian Mârzac, membru neexecutiv în Consiliul Autoritatăţii de Supraveghere Financiară (ASF), a demisionat din funcţie, a anunţat miercuri ASF, menţionând că procesul decizional nu va fi afectat până la numirea unui nou membru în consiliu, transmite Agerpres.

"ASF a luat act de demisia domnului Marian Mârzac, membru neexecutiv în Consiliului ASF. Demisia domnului Marian Mârzac a fost transmisă astăzi, 12 februarie 2014, la sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară prin intermediul avocatului său. Potrivit legii, Parlamentul României este cel care trebuie să valideze un nou membru neexecutiv al Consiliului ASF. Vacantarea poziţiei deţinută de Marian Mârzac până la numirea unui nou membru nu împiedică în vreun fel procesul decizional al Autorităţii de Supraveghere Financiară", precizează comunicatul ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sesizat Parlamentul României, încă din data de 30 ianuarie 2014, cu privire la situaţia lui Marian Mârzac. Tot atunci, ASF a decis începerea cercetării prealabile a angajaţilor pentru care Autoritatea are confirmarea oficială a calităţii de învinuit din partea DNA, în dosarul CARPATICA ASIG SA, în vederea luării măsurilor legale în acest sens.

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, patronul societăţii Carpatica Asigurări, este arestat preventiv din 30 ianuarie în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie în care sunt implicaţi şi funcţionari din domeniul supravegherii asigurărilor.

În dosar sunt cercetaţi Marian Mîrzac, membru al ASF şi fost director al Carpatica Asigurări, precum şi Radu Mustăţea, preşedintele Biroului de Asigurări din România şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica.

De asemenea, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Laura Chiţoiu, şef al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară la data faptelor - soţia ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu - pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Tag-uri: ASF, marian marzac
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ