Mariana Câmpeanu: Sunt bani până la finalul anului pentru plata pensiilor şi tuturor beneficiilor sociale

| 30 oct, 2013

Ministerul Muncii are banii necesari până la sfârşitul anului 2013 pentru plata pensiilor, a indemnizaţiilor de şomaj şi a tuturor beneficiilor sociale, a declarat, miercuri seara, ministrul Mariana Câmpeanu, referindu-se la rectificarea bugetară prin care bugetul instituţiei a fost diminuat cu peste 520 de milioane de lei.

Câmpeanu a explicat că Ministerul Muncii a făcut economii şi că, odată cu preluarea mandatului, a încercat să facă ordine în sistem în privinţa celor care beneficiau ilegal de ajutoare sociale.

Ea a precizat că, în 2012, au fost scoase din plată 84.000 de dosare de ajutoare sociale, iar în primele şase luni din 2013 alte 60.000.

În ceea ce priveşte creşterile salariale în sectorul public în 2014, Câmpeanu a apreciat că medicii rezidenţi, profesorii din învăţământul gimnazial şi asistenţii sociali ar trebui să se numere printre categoriile de bugetari care să beneficieze de creşteri mai importante de salarii, în cazul în care Guvernul va adopta varianta unor majorări diferenţiate.

Guvernul are în vedere trei scenarii de creştere a salariilor în sectorul public, în 2014: pentru toţi bugetarii cu 3%, pentru toţi bugetarii, dar diferenţiat, sau o creştere doar pentru anumite categorii, caz în care majorarea salarială ar putea ajunge la 10 - 20%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2013
Stef
intrebari
Trebuie sa intelegem ca incepand din ianuarie nu mai aveti bani?
Stie PM-ul treaba aceasta? Ce masuri a luat?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ