Legea pensiilor, modificată. Se reintroduce grupa I de muncă

| 23 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul privind promulgarea legii de modificare a Legii pensiilor, aprobând astfel reintroducerea grupei I de muncă.

Legea prin care grupa I de muncă va fi luată în calcul la stabilirea vârstei de pensionare a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 17 decembrie.

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă înainte de anul 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la vârsta de pensionare pentru fiecare şapte ani munciţi în această grupă, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

„Limita (de muncă în grupa respectivă - n.r.) este de 26 de ani şi peste, iar reducerea maximă a vârstei de pensionare este de 13 ani”, a precizat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că de noile prevederi adoptate vor beneficia cei care depun de acum încolo dosarele de pensionare.

Câmpeanu spunea, în noiembrie, că aproximativ 20.000 de oameni ar urma să beneficieze anul viitor de noile prevederi.

'Este foarte greu de stabilit, pentru că sunt dosare şi acestea trebuie depuse. Nu le avem în evidenţă. Dintr-un calcul foarte estimativ pe care l-am făcut noi la minister nu cred că vor depăşi 20.000', a spus Câmpeanu.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a mai precizat că sunt bani în buget alocaţi în acest scop.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ