Marko Attila şi Cătălin Teodorescu răsuflă uşuraţi. Dezbaterea privind arestarea lor preventivă s-a amânat

| 26 noi, 2014

Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaţilor au amânat miercuri dezbaterea cererii ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Marko Attila (UDMR) şi Cătălin Teodorescu (PDL), pentru studierea dosarului de către părţi, aceasta urmând a fi discutată din nou cel mai probabil marţea viitoare.

'Noi am considerat că este normal să se dea un nou termen. Termenul nu-l vom stabili noi. Vom face o adresă în care vom spune motivat ce s-a întâmplat şi vom sugera Biroului permanent să stabilească termenul următor, luând în considerare că luni fiind 1 decembrie este zi liberă şi atunci să aibă în vedere o altă zi în care să ne putem întruni', a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, la încheierea şedinţei.

Întrebat când ar putea fi reluată şedinţa Comisiei juridice în acest caz, Nica a răspuns că probabilitatea ca termenul să fie marţi pentru dezbaterea din nou a acestui dosar este de '98%'.

Nica a motivat decizia de amânare a dezbaterii dosarului prin faptul că cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării celor doi deputaţi a venit cu o zi în urmă, zi în care au şi fost informaţi de Biroul permanent al Camerei.

'Marko Attila are un proces în Ardeal, prin urmare, fizic era imposibil să fie la Camera Deputaţilor la Bucureşti, iar Cătălin Teodorescu prin avocat a solicitat un nou termen, motivat de faptul că au fost anunţaţi foarte târziu şi le-a fost imposibil să studieze materialul, astfel încât să-şi facă apărările', a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice.

Secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu declara marţi după şedinţa Biroului permanent cu privire la acest dosar că s-a hotărât, conform Regulamentului, ca în trei zile să fie elaborat raportul Comisiei juridice şi în cinci zile după primirea raportului să fie convocat plenul şi să fie supus la vot secret cu bile.

'În cursul săptămânii viitoare, marţi sau miercuri, va fi votul. Ţinând cont că luni este zi în teritoriu, că este Ziua naţională, marţi o să avem o zi de lucru cu dezbateri, miercuri vot final şi presupun că va fi votul şi pentru cei doi deputaţi pentru încuviinţarea arestării preventive', afirma Ciolacu.

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis marţi ministrului Justiţiei referatul DNA pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Cătălin Teodorescu şi Marko Attila, acuzaţi de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu a fost pus sub acuzare luni, în timp ce deputatul UDMR Marko Attila a fost anunţat că este urmărit penal pe 21 noiembrie.

Cei doi au făcut parte, alături de Crinuţa Dumitrean (fost preşedinte al ANRP), Alina Bica, Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu şi Dragoş Bogdan, din comisia care în martie 2011 a aprobat să i se plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi în realitate acel teren valora mult mai puţin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ