Medic condamnat pentru că droga pacienții

| 09 iul, 16:41

Medicul psihiatru Cristian Gheorghe Bellu Bengescu a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Ela recunoscut astfel că le-a prescris droguri unor toxicomani.

Medicul a rămas, astfel, cu pedeapsa primită în primă instanţă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că Bellu Bengescu a formulat ”tardiv” apel împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti.

Magistraţii au decis, în 16 martie, condamnarea la închisoare cu suspendare a cadrului medical. De asemenea, instanţa a dispus ca psihiatrului să-i fie confiscate mai multe sume de bani, provenite de la persoane cărora le-a prescris medicamente în mod ilegal.În total, de la el a fost confiscată suma de 104.309 lei.

Judecătorii i-au interzis medicului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita activităţi medicale de consiliere ori prescriere tratament pentru diagnosticul toxicomanie timp de doi ani.

 

Citeşte şi: Medic prins în flagrant în timp ce primea mită pentru o intervenţie chirurgicală. CÂT a cerut

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ