Ministrul Agriculturii: Fermierii afectaţi de secetă pot aplica până pe 15 septembrie pentru despăgubiri

| 04 sep, 16:29

Circa 35.000 de fermeri au timp până pe 15 septembrie să aplice pentru a primi despăgubiri dacă culturile lor înfiinţate în toamna lui 2019 au fost afectate de către secetă. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a afirmat că valoarea totală pentru aceste despăgubiri se ridică la 1,088 miliarde lei şi se vor face prin API.

În plus, alte 374,5 milioane lei vor fi acordate de la bugetul de stat pentru susţinerea activităţilor din sectoarele vegetal şi zootehnic în contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19. Î

n ceea ce priveşte crescătorii de bovine, valoarea totală a schemei de ajutor este de 35,7 milioane lei. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/cap femelă bovină adultă, iar beneficiari sunt persoanele fizice, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele juridice, cu peste 91 capete, potrivit News.ro.

Citeşte şi Fermierii afectați de secetă vor primi ajutoare de 850 milioane lei

Termenul limită pentru trimiterea solicitărilor de sprijin este 29 septembrie.

"În momentul în care expiră data de depunere, în 2-3 zile putem începe să dăm banii. Aceste plăţi le facem prin APIA, posibilitatea ca banii să ajungă la ei este mult mai mare. Doar pentru apicultori facem plăţile prin direcţiile agricole judeţene. În rest, toate plăţile le vom face prin APIA. În momentul în care are loc înscrierea, când se finalizează înscrierile, se centralizează, se fac câteva verificări, iar, după trei zile după, banii vor începe să intre în conturile fermierilor. Chiar asta am cerut şi în videoconferinţa cu cei de la APIA şi i-am rugat să facă eforturi mai mari în această perioadă", a spus oficialul, care a menţionat că angajaţii APIA au şi alte activităţi acum, dar că se bazează pe ei pentru a livra la timp sumele respective", a declarat ministrul Agriculturii.

Citeşte şi Iohannis: "Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanţiale pentru fermierii afectaţi de secetă!"

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ