Ministrul Economiei, acuzat de PLAGIAT în teza de doctorat. A susţinut-o tot la Academia Naţională de Informaţii a SRI

| 19 aug, 08:45

Nou scandal de plagiat la Guvern, de data aceasta, în colimator se află actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, relatează B1TV.

Acesta este acuzat că a copiat paragrafe întregi, dar şi mai multe idei în teza sa de doctorat susţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Mai multe documente care ar demonstra plagiatul au fost făcute publice de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie.

Astfel, nu mai puţin de o treime din lucrarea de doctorat, în baza căreia ministrul Mihai Tudose a devenit cadru didactic la Academia Naţională de Informaţii a SRI, ar fi suspectată de plagiat.

Documente publicate de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie arată cum 50 de pagini au fost plagiate de ministrul Economiei, multe cuvânt cu cuvânt, din lucrarea de doctorat susţinută cu un an înainte de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Cu explicaţii în acest scandal a venit chiar ministrul acuzat care spune că a beneficiat de acordul scris al autorilor şi că, oricum, atunci când a redactat teza de doctorat erau alte vremuri.

"Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora Am scris un capitol pe plajă, cu pixul, şi după ce l-am băgat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reieşind că era copiat în proporţie de 15%". Nu am plagiat şi, în al doilea rând, eu nu am luat de la Iliescu sau Băsescu, ci de la preşedinţi", a spus Tudose.

Marian Popescu, preşedinte al Comisiei de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, a declarat însă, după ce a studiat documentele, ca mai multe fragmente indică fără dubiu nu numai copierea, dar şi intenţia de a copia. În baza tezei de doctorat, Mihai Tudose a fost încadrat în 2011 ca lector la Academia SRI, iar doi ani mai târziu a ajuns conferenţiar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ