Ministrul Educaţiei despre ordonanţa privind plagiatul: A reuşit reglementarea unor aspecte acute

| 19 ian, 22:12

Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu, a declarat, luni, la Sibiu, ca OUG 94/2014 "a reusit reglementarea unor aspecte foarte acute", dar a precizat ca metodologia de revocare a titlului de doctor "nu este finalizata, nici macar la nivel de elaborare a ei".

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a fost intrebat, luni, intr-o conferinta de presa la Sibiu, despre metodologia de revocare a titlului de doctor si a precizat ca aceasta "nu este finalizata, nici macar la nivel de elaborare a ei", relateaza Mediafax.

Intrebat daca aceasta procedura de renuntare din proprie initiativa la un astfel de titlu nu submineaza autoritatea academica, ministrul a raspuns: "Daca va referiti la un caz anume, va reamintesc ca este un verdict final dat de un organism care este abilitat sa se pronunte in acest fel. Pot fi persoane care decid sa renunte la un drept al lor. In aceasta cheie am abordat masura propusa prin ordonanta de urgenta, dar vreau sa va spun ca, asa cum sunt sigur ca bine stiti, ordonantele de urgenta trebuie sa fie aprobate in Parlament si, in conditiile in care au existat solicitari imperative, si subliniez imperative, atat din partea mediului academic, cat si din partea mass-media, de rezolvare a unei probleme punctuale, neexistand cadru legal aceasta a fost solutia pe care am identificat-o. Parlamentul se va pronunta daca a fost o solutie corecta sau nu".

Acesta a precizat insa ca au fost remediate "aspecte foarte acute" prin aceasta ordonanta.

"Reamintesc faptul ca aceasta ordonanta de urgenta a reusit reglementarea unor aspecte care erau foarte acute, cum ar fi semnarea contractelor institutionale pentru toate universitatile publice din Romania. Fara aparitia punctului din ordonanta care face referire la acest aspect, nu ar fi putut fi semnate contractele de finantare. Aceasta ordonanta a reglat un lucru care in opnia mea, o sustin cu tarie, era complet incorect. Circa 1.500 de cadre didactice care nu si-au finalizat doctoratul ar fi trebuit sa iasa din sistem la o data arbitrara, care nu inseamna altceva decat patru ani de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationale", a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, "un alt aspect extraordinar de important a fost acela ca ordonanta a reusit sa asigure continuitate in functionare pentru Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior".

Guvernul a modificat, in 29 decembrie 2014, Legea educatiei, printr-o ordonanta de urgenta care, intre altele, permite oricarui detinator de titlu stintific sa renunte la acesta.

Legea educatiei a fost modificata pentru renuntarea la titlul de doctor deoarece exista o solicitare din partea "beneficiarilor" unor titluri stiintifice, a societatii civile si a presei, spunea ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, adaugand insa ulterior ca el nu cunoaste decat un singur solicitant, premierul Victor Ponta.

Anterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca a trimis o scrisoare catre rectorul Universitatii Bucuresti in care il notifica asupra faptului ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in 2003.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 07:56
Adam
Cea mai serioasa oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ