Ministrul Justiției: Îmi asum ordonanța. CCR poate hotărî dacă e sau nu constituțională

| 03 feb, 10:05

Cu toate că sute de mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze față de ordonanța privind modificarea codurilor penale, ministrul Justiției spune că nu renunță la acest act normativ și că și-l asumă.

Întrebat dacă au existat opinii contra prevederilor Ordonanței de Urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, ministrul Justiției, Florin Iordache, nu a negat, însă a precizat că acestea au venit în special din partea societății civile și că s-a ținut cont de ele în redactarea actului normativ.

”Da, îmi asum ordonanța, atât timp cât sunt ministru. Am văzut că este atacată la CCR. În aceste condiții, CCR poate hotărî dacă este sau nu constituțională”, a declarat Iordache.

Ministrul susține că nu este necesară retragerea celor doi secretari de stat, Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, și a motivat că și-a delegat atribuțiile pentru că ”cineva” trebuie să se ocupe de comunicarea interinstituțională cât timp el se află în Parlament.

”Avem un regulament și cred că CSM trebuie să-l respecte. S-a creat confuzie, pentru că ieri ni s-au solicitat o serie de date în termen foarte scurt și eu am fost la Parlament în mai multe dezbateri. Pentru a nu bloca relațiile cu alte instituții, în acele ore cineva trebuia să semneze. Astăzi, când plec, mă voi opri la Parlament. Dacă trebuie semnate acte în această perioadă, nu credeți că trebuie un secretar de stat să fie acolo să le semneze?! Nu cred că în perioada în care lipsesc din minister comunicarea instituțională trebuie să lipsească”, a declarat Iordache.

 

Tag-uri: Florin Iordache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ