UPDATE Propunerile pentru conducerea parchetelor au ajuns la Preşedinţie

| 10 mai, 2013

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis vineri preşedintelui României propunerile pentru numirea în funcţiile de conducere de la PÎCCJ, DNA şi DIICOT a celor şase procurori avizaţi pozitiv de CSM.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a declarat că propunerile pentru funcţiile de procurori şefi au ajuns la Administraţia Prezidenţială, menţionând că va anunţa presa atunci când şeful statului, Traian Băsescu, va lua o decizie în acest sens.

Preşedintele României a primit astăzi de la ministrul Justiţiei propunerile pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Tiberiu-Mihail Niţu, pentru numirea în funcţia de prim adjunct al procurorului general a lui Dimitrie-Bogdan Licu şi a lui Codruţ Olaru pentru numirea în funcţia de adjunct al procurorului general. Totodată, ministrul Justiţiei a înaintat Preşedintelui României şi propunerile pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a Laurei Codruţa Kovesi, a Alinei-Mihaela Bica pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) şi a Elenei-Georgiana Hosu pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul şef al DIICOT şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a emis avize favorabile pentru toţi cei şase candidaţi propuşi de ministrul Justiţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ