Robert Cazanciuc a depus jurământul de învestitură ca ministru al Justiţiei

| 16 apr, 2013

Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus luni, jurământul de învestitură la Cotroceni, în faţa preşedintelui Băsescu.

La ceremonie au fost prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi premierul Victor Ponta. Preşedintele Traian Băsescu i-a spus noului ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, care a despus jurământul de învestitură la Cotroceni, că principalul său obiectiv este obţinerea unui raport MCV favorabil care să ne permită obţinerea în luna decembrie a unei decizii pentru intrarea în Schengen, informează Mediafax.

Şeful statului a mai declarat că: "Trebuie să vă spun extrem de deschis că prea puţine dintre cele rămase restante în MCV ţin de ministul Justiţiei. Cele mai multe observaţii, obiective de îndeplinit ţin de politicieni fie că vorbim de Parlament, fie că vorbim de Guvern sau uneori de alte structuri ale statului, nu de dumneavoastră direct".
Următorul raport al Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) privind domeniul justiţiei şi luptei anitcorupţie din România este aşteptat în luna decembrie a acestui an.
Germania, Olanda şi Finlanda s-au opus la Consiliul JAI din 7-8 martie unei decizii favorabile pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţul Schengen, invocând că ambele ţări trebuie să îndeplinească progrese semnificative în cadrul MCV.
Numirea lui Cazanciuc survine interimatului asigurat de premierul Victor Ponta, după plecarea Monei Pivniceru din funcţie, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ