Ministrul Sănătăţii: Copiii de până la 5 ani nu vor purta mască la grădiniţă

| 01 sep, 11:38

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că preşcolarii de până în vârsta de 5 ani nu vor purta mască la grădiniţă.

"Copiii de la grădiniță, până la cinci ani, nu vor purta mască. Regulile impuse de în condiţiile unei pandemii le vom respecta în funcţie de fiecare scenariu în parte", a declarat ministrul Sănătăţii, marţi, într-o conferinţă de presă.

Totuşi, ministrul nu a precizat nimic de copiii de peste 5 ani care frecventează o grădiniţă. De asemenea, această obligaţie nu este prevăzută în ghidul pentru începerea anului şcolar pentru învăţământul preşcolar.

Potrivit documentului ce conţine Normele privind instuirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei de coronavirus, preşcolarii vor merge la grădiniţă cinci zile pe săptămână doar în scenariul verde şi galben.

În cazul unui scenariu roşu, cursurile se suspendă, iar copiii de grădiniţă vor urma cursuri online.

Pe 20 august, preşedintele Klaus Iohannnis a promulgat modificări făcute la Legea Educaţiei, printre ele aflându-se şi posibilitatea de înscriere la grădiniţă a copiilor de minimum 2 ani, asigurându-se finanţare de la buget, însă în limita locurilor disponibile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ