Ministrul Sorin Cîmpeanu: Lucrăm la o nouă lege a Educaţiei

| 07 mai, 16:43

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că în prezent se lucrează la un alt proiect al Legii Educaţiei, care ar putea fi gata până la sfârşitul anului.

„Din moment ce se lucrează la un nou proiect de lege a Educaţiei, nu cred că mai are sens să aducem modificări în actuala Lege a Educaţiei", a spus Sorin Cîmpeanu într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Întrebat care sunt modificările esenţiale pe care le va aduce Legea Educaţiei şi de ce nu se apelează la o ordonanţă de urgenţă după modelul din decembrie 2014, când prin OUG au fost modificate 97 de puncte, ministrul a spus că este nevoie de o nouă lege pentru a asigura coerenţă.

„E nevoie de o nouă lege, în primul rând pentru a asigura coerenţa cu alte reglementări legale, a asigura coerenţa între articolele aceleiaşi legi şi a asigura coerenţa cu cerinţele sistemului de educaţie care trebuie să fie legate strâns de cerinţele mediului socio-economic”, a mai spus ministrul.

Totodată, noua lege va fi, în opinia ministrului, rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia vor trebui să se pronunţe şi studenţii, şi profesorii, şi agajatorii, şi sindicatele din învăţământ.

„Am văzut cu toţii ceea ce a generat promovarea unei legi a Educaţiei prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământul superior şi din preuniversitar necesitatea unei noi Legi a Educaţiei", a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ