Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv

| 01 sep, 2014

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu, rămâne în spatele gratiilor după ce, luni, judecătorii Tribunalului Constanţa au respins cererea acestuia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Traşcă, a declarat la ieşirea din sala de judecată, că solicită retrimiterea dosarului clientului său la DNA pentru că înregistrările familiei Bercea Mondial în acest caz nu ar fi autentice.

'Aceasta ar fi soluţia corectă, să se întoarcă la Parchet, pentru că am invocat excepţia atât cu privire la mijloacele probatorii (...) nu pot fi primite acele înregistrări întrucât nu sunt autentice şi nu pot fi verificate', a afirmat avocatul.

Potrivit acestuia, scoaterea din arest preventiv a lui Mircea Băsescu este necesară pentru ca acesta să poată analiza veridicitatea respectivelor filmuleţe.

Magistraţii constănţeni au respins până în prezent toate solicitările formulate de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu eliberarea sub control judiciar.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ